AutoCAD Plant 3D General DIscussion

AutoCAD Plant 3D General DIscussion

Reply
Valued Contributor
batone79
Posts: 68
Registered: ‎05-30-2006
Message 1 of 11 (586 Views)

Autocad Plant 3D 2012

586 Views, 10 Replies
04-17-2012 10:25 AM

                                                Definitely....

                                AUTOCAD PLANT 3D 2012 is.....

 

             TOOOOOOOOOOOOOOO SLOW !!!!   

 

Edited by
Discussion_Admin

                                   

Valued Mentor
ybogdanov
Posts: 385
Registered: ‎07-07-2011
Message 2 of 11 (573 Views)

Re: Autocad Plant 3D 2012

04-17-2012 02:17 PM in reply to: batone79

If you don't know use it, it's not a problem. It's like when you drive a BMW, if you don't know change the speed from the first, you can say that the car is tooooooo slow.

Regards

-----------------------------------------------------------
Yury Bogdanov
ASIDEK(Grupo CT) - Partner Directo de Autodesk
Barcelona (Spain)
Valued Contributor
batone79
Posts: 68
Registered: ‎05-30-2006
Message 3 of 11 (554 Views)

Re: Autocad Plant 3D 2012

04-18-2012 12:59 AM in reply to: batone79

hahaha..nice replay!!..

 

Yury, do not be angry with what I'm going to say

 

You know that is really that ACADP3D is Slow, I worked before with Rebis under Acad and was quickly than this and this a big true.

I´m working 3 years with this BMW and I think that I know run, change gear, break and Parking, but maybe I´m not as Halmilton in McLaren.


But remember ACADP3D is not a BMW I think is a Volkswagen Golf.

 

ACADP3D need more Agility to be productive, I can not wait 15sec. to change a 3D View. 3 sec to erase a pipe.

A can not need 3 mouse clicks to find a tool and so much. that you need.

 

I think that ACADP3D need get more agility, velocity, stability, make a interface create by users not by psychologists as Ribbon was created and a Big list that you can read in this and other forums.

 

Thanks Yury and all my respect for you I know that you are a active member and you help to so much people but if we are critical with ACADP3D we will make a better Software.



Active Member
mike.sims
Posts: 8
Registered: ‎08-12-2010
Message 4 of 11 (535 Views)

Re: Autocad Plant 3D 2012

04-18-2012 08:58 AM in reply to: batone79

2013 is faster....

Employee
TomislavGolubovic
Posts: 550
Registered: ‎12-01-2010
Message 5 of 11 (514 Views)

Re: Autocad Plant 3D 2012

04-18-2012 07:58 PM in reply to: mike.sims

What are your computer specs? 3 secs to erase a pipe isn't normal.



Tomislav Golubovic
Plant Solutions Engineer
Autodesk Australia / New Zealand
Autodesk, Inc.

Valued Contributor
batone79
Posts: 68
Registered: ‎05-30-2006
Message 6 of 11 (506 Views)

Re: Autocad Plant 3D 2012

04-19-2012 12:50 AM in reply to: batone79

My Computer...

 

Windows 7

 

LENOVO THINKSTATION D20

 

Intel Xeon   E5620 @ 2.40GHz  2.40GHz

 

16GB RAM

 

NVIDIA Quadro 2000.

 

 

 

 

 

 

Product Support
jason.drew
Posts: 323
Registered: ‎06-17-2010
Message 7 of 11 (473 Views)

Re: Autocad Plant 3D 2012

04-19-2012 10:51 AM in reply to: batone79

Some additional questions:

 

  1. How complex are you models? (equipment, XREFs, etc.)
  2. How are the models divided up? (piping, steel, equipment, etc.)
  3. How well are the models divided? (by line number, service, etc.)

 

If you have some screen captures of the models you are using (showing the amount of detail) that would help to troubleshoot as well.

 



Jason Drew
Premium Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.





If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly.
Employee
TomislavGolubovic
Posts: 550
Registered: ‎12-01-2010
Message 8 of 11 (465 Views)

Re: Autocad Plant 3D 2012

04-19-2012 04:04 PM in reply to: jason.drew

I would maybe also check the settings in 3DCONFIG and see if the hardware acceleration is causing an issue?



Tomislav Golubovic
Plant Solutions Engineer
Autodesk Australia / New Zealand
Autodesk, Inc.

Valued Contributor
batone79
Posts: 68
Registered: ‎05-30-2006
Message 9 of 11 (446 Views)

Re: Autocad Plant 3D 2012

04-20-2012 02:17 AM in reply to: TomislavGolubovic

Firtst I want to say thanks to Yury, Tomislav and Jason for your interest.

 

Well I expose all data requiered.

 

Complex of the Models. Some Pumps or Equipment are Downloaded from Manufacturer, but normally Equipment, Pipes, Valves and so on, are Parametrics Drawings.

 

Drawings Details.jpg

 

 

Models Set Up. I divided by type and Xref in a Master Drawing to do a final Model.

 

Set up Models.jpg

 

My ACADP3D 3DCOFIG... degradation Order is All Checked.

 

3dConfig.jpg

 

Thanks again..!!

 

Employee
TomislavGolubovic
Posts: 550
Registered: ‎12-01-2010
Message 10 of 11 (444 Views)

Re: Autocad Plant 3D 2012

04-20-2012 02:20 AM in reply to: batone79
Click on Manual Tune, what's it say?


Tomislav Golubovic
Plant Solutions Engineer
Autodesk Australia / New Zealand
Autodesk, Inc.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!