AutoCAD P&ID General Discussion

AutoCAD P&ID General Discussion

Reply
Member
JofromOz
Posts: 5
Registered: ‎05-17-2012
Message 1 of 4 (584 Views)
Accepted Solution

Pipeline Tag Style - Unable to retrieve tag format string

584 Views, 3 Replies
07-26-2012 07:16 PM

I am new to Plant 3D and the following error is shown when tagging a process line:

 

"Unable to retrieve tag format string for tag style: "Pipeline_Tag"

 

Can any one advise explain why this occurs and how to fix this please?

 

Thank you.:smileyhappy:

Hi,

 

I assume you try to Tag a pipe line segment in a P&ID drawing. the message looks to me as the "string" the complete Tag is made of uses properties which do not exist anymore.

 

Enter the "Project Setup" go to P&ID DWG Settings-->P&ID Class Definitions-->Engineering Items-->Lines-->Pipe Line Segments. In the section "Tag format" you should see "Pipeline Tag". Select it and then click on Modify to open the Tag format setup dialog. Then start checking if all the properties used in the Tag format do exist and are valid.

 

I hope that helps.

 

Carsten

 

Active Contributor
cbeinecke
Posts: 47
Registered: ‎05-13-2008
Message 2 of 4 (581 Views)

Re: Pipeline Tag Style - Unable to retrieve tag format string

07-27-2012 12:17 AM in reply to: JofromOz

Hi,

 

I assume you try to Tag a pipe line segment in a P&ID drawing. the message looks to me as the "string" the complete Tag is made of uses properties which do not exist anymore.

 

Enter the "Project Setup" go to P&ID DWG Settings-->P&ID Class Definitions-->Engineering Items-->Lines-->Pipe Line Segments. In the section "Tag format" you should see "Pipeline Tag". Select it and then click on Modify to open the Tag format setup dialog. Then start checking if all the properties used in the Tag format do exist and are valid.

 

I hope that helps.

 

Carsten

 

Member
JofromOz
Posts: 5
Registered: ‎05-17-2012
Message 3 of 4 (565 Views)

Re: Pipeline Tag Style - Unable to retrieve tag format string

07-30-2012 03:23 PM in reply to: cbeinecke

Appreciate your advice Carsten.

 

In the project set up details the default value was "blank" for the tag format on the primary line segment.

 

The "pipeline tag" was selected from the drop down list and applied.

 

The process line tag is now working correctly.

 

Thanks once again. :smileyhappy:

Active Contributor
cbeinecke
Posts: 47
Registered: ‎05-13-2008
Message 4 of 4 (559 Views)

Re: Pipeline Tag Style - Unable to retrieve tag format string

07-30-2012 09:33 PM in reply to: JofromOz

Glad to be of helb. Appreciate the feedback.

 

Carsten

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD P&ID Category!

The AutoCAD P&ID forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.