AutoCAD P&ID General Discussion

AutoCAD P&ID General Discussion

Reply
Valued Contributor
hinde
Posts: 83
Registered: ‎03-26-2007
Message 1 of 10 (202 Views)

Disappearing Text

202 Views, 9 Replies
05-29-2008 01:23 PM
I am having problems with keeping the text visible on my off-page connectors. It disappears when I use the "REGEN" command.

I add the off-page connector to the drawing and attach the line to it. I add the text to the connector and type "REGEN". When i do this, the text is no longer visible.

Any solutions would help
Eric
Contributor
dxmnkd316
Posts: 23
Registered: ‎02-14-2008
Message 2 of 10 (202 Views)

Re: Disappearing Text

05-30-2008 06:15 AM in reply to: hinde
The same problem eventually appears in all of my drawings. It's not a matter of "if" but "when."

The solution I use is simply to delete all of the Smart Text in the connector and replace it with text boxes. Does it defeat the purpose of Smart Parts? Yes, but it gets the job done.

You can also move the off page connector and the text will reappear, but that's not exactly the most elegant solution.
*Peter Quinn
Message 3 of 10 (202 Views)

Re: Disappearing Text

06-02-2008 12:05 PM in reply to: hinde
Thanks for your response. I've asked the software and QA folks to look into
the problem. I don't have a solution now, but we'll investigate and post any
suggestions here.

Peter Quinn (Autodesk)

wrote in message news:5944415@discussion.autodesk.com...
The same problem eventually appears in all of my drawings. It's not a
matter of "if" but "when."

The solution I use is simply to delete all of the Smart Text in the
connector and replace it with text boxes. Does it defeat the purpose of
Smart Parts? Yes, but it gets the job done.

You can also move the off page connector and the text will reappear, but
that's not exactly the most elegant solution.
Contributor
dxmnkd316
Posts: 23
Registered: ‎02-14-2008
Message 4 of 10 (202 Views)

Re: Disappearing Text

06-02-2008 12:22 PM in reply to: hinde
Thanks Peter,

One other thing I have noticed that seems to come with the problem of the disappearing text described by the OP is that the grips on the offpage connector seem to move from their standard location. The "Connect to" grip moves about a quarter inch/unit below the other grip. I've tried going into the block editor in the Project Database Manager and reloaded the block but this does not fix it.

Thanks for your help
Board Manager
MangeshKalbhor
Posts: 68
Registered: ‎08-02-2007
Message 5 of 10 (202 Views)

Re: Disappearing Text

06-02-2008 02:31 PM in reply to: hinde
I am looking into the issue but I am not able to reproduce it.
Which release are you seeing this in (AutoCAD P&ID 2008 or AutoCAD P&ID 2009). Also, feel free to provide any more information you have that could possibly be triggering this.

Mangesh Kalbhor (Autodesk)


Mangesh Kalbhor
Autodesk Plant Solutions
Autodesk, Inc.

Contributor
dxmnkd316
Posts: 23
Registered: ‎02-14-2008
Message 6 of 10 (202 Views)

Re: Disappearing Text

06-02-2008 03:21 PM in reply to: hinde
I'm using 2008, but I can't speak for the OP.

It is difficult for me to reproduce because the drawings/symbols become corrupt and I don't notice until it has already happened.

I am almost certain I will not be able to provide the drawings since our client requires confidentiality.
New Member
Self Tucker
Posts: 2
Registered: ‎06-24-2008
Message 7 of 10 (202 Views)

Re: Disappearing Text

06-24-2008 03:13 PM in reply to: hinde
I have the same problem with text, My text disppears when i create a viewport, the viewport does not allow you to see certain text, when you switch to model space it is there. I have tried exploding the tag but all I see is the box or the Mark. I have tried, copying the properties, purging and auditing the drawing. Please Help.
*Peter Quinn
Message 8 of 10 (202 Views)

Re: Disappearing Text

06-25-2008 05:47 PM in reply to: hinde
Can you give me an idea as to which text? Is it random, or does one type of
annotation work while others do not?

wrote in message news:5965483@discussion.autodesk.com...
I have the same problem with text, My text disppears when i create a
viewport, the viewport does not allow you to see certain text, when you
switch to model space it is there. I have tried exploding the tag but all I
see is the box or the Mark. I have tried, copying the properties, purging
and auditing the drawing. Please Help.
New Member
Self Tucker
Posts: 2
Registered: ‎06-24-2008
Message 9 of 10 (202 Views)

Re: Disappearing Text

06-26-2008 06:29 AM in reply to: hinde
I figured it out. it was the anno visibility. It was turned off. I never new what this button was for. it took me nine hours to do a 2 second job.
Active Contributor
funkbro2
Posts: 31
Registered: ‎01-18-2009
Message 10 of 10 (202 Views)

Re: Disappearing Text

03-10-2009 08:00 AM in reply to: hinde
Same problem occurs here (I have SP1 installed).

Changing anno visiblity down by the status bar never did anything (does change for some, not all) Edited by: funkbro2 on Mar 10, 2009 3:02 PM
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD P&ID Category!

The AutoCAD P&ID forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.