AutoCAD MEP General Discussion

AutoCAD MEP General Discussion

Reply
Valued Contributor
tony_72000
Posts: 80
Registered: ‎08-29-2007
Message 1 of 5 (1,242 Views)

Section & Elevation (Hidden) not showing vertical ducts

1242 Views, 4 Replies
04-24-2012 04:35 AM

In AutoCAD MEP 2013, when try to create a vertical section and select the "MEP Section & Elevation - Hidden" set, it does not display any vertical duct (see attached image).

 

In fact, this set seems to use the plan view and if I select any set that uses the plan view (instead of model) does this.

 

Am I missing something obvious?

 

I am using the 'Aecb Model (UK Ctb)' template.

 

Valued Contributor
tony_72000
Posts: 80
Registered: ‎08-29-2007
Message 2 of 5 (1,218 Views)

Re: Section & Elevation (Hidden) not showing vertical ducts

04-25-2012 02:57 AM in reply to: tony_72000
Valued Contributor
tony_72000
Posts: 80
Registered: ‎08-29-2007
Message 3 of 5 (1,215 Views)

Re: Section & Elevation (Hidden) not showing vertical ducts

04-25-2012 03:23 AM in reply to: tony_72000

Scap that. This only fixes the removal of hidden lines. if you still want the hidden lines, then any vertical is still not shown.

 

You still have issues with this Autodesk and this is causing me delays.

 

Getting ticked off with receiving software that's clearly not ready for release. You can't rush these things!

Valued Contributor
tony_72000
Posts: 80
Registered: ‎08-29-2007
Message 4 of 5 (1,083 Views)

Re: Section & Elevation (Hidden) not showing vertical ducts

07-11-2012 01:40 AM in reply to: tony_72000

Autodesk have confirmed this as a bug, but not getting any answers of when this will be fixed.

 

This is a major issue and has brought some of our projects to a halt.

 

Not happy with Autodesk at the moment....

Valued Contributor
tony_72000
Posts: 80
Registered: ‎08-29-2007
Message 5 of 5 (932 Views)

Re: Section & Elevation (Hidden) not showing vertical ducts

10-09-2012 08:15 AM in reply to: tony_72000

Service Pack 1 seems to have fixed this issue but it has introduced another issue with section views, where again when creating a vertical section, any duct that is in a block or xref is ignored and not drawn. All equipment (e.g. dampers) are drawn as expected, just no duct

 

Horizontal sections are not affected.

 

We can get around this issue, by exploding blocks or xrefs, but this can take time on a big drawing.

 

I have just raised another support ticket for this and I expect this to be solved urgently, considering the time frame it took to fix the other issue.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD MEP Category!

The AutoCAD MEP forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.