AutoCAD MEP General Discussion

AutoCAD MEP General Discussion

Reply
Member
scott.cote
Posts: 5
Registered: ‎07-12-2011
Message 1 of 6 (1,013 Views)

MVPart Display MEP 2011 & 2012

1013 Views, 5 Replies
07-12-2011 01:23 PM

To All,

  I am having an issue with MVPart Display. Specifically the Process (pump, centrifuge, valve) parametric parts are not displaying correctly whether they are Autodesk or my own. It is displaying the part as if it were a 3d solid. I am not sure how this display is controlled or where the view comes from that is displayed in plan for each parametric MVPart. I installed a fresh version of MEP 2012 and had the same issue. The same MVParts work fine in MEP 2010. I attached a tiff of the display of the MVParts in Autocad MEP 2011. Any assistance is appreciated.

 

Thanks,

 

Scott Cote

Senior Process Designer

AECOM

 

Product Support
Joshua.Benoist
Posts: 518
Registered: ‎08-23-2006
Message 2 of 6 (984 Views)

Re: MVPart Display MEP 2011 & 2012

07-13-2011 11:31 AM in reply to: scott.cote

You are currently set to the "MEP Basic 2-Line" display.  It is a performance display that strips out all hidden line calculations, rise-drop symbol calculations, gaps, CFM and other calculations.  All MEP objects will look like wireframe. 

 

I cannot see what visual style you are using, but if you change the visual style to anything other than 2D Wireframe, our MEP Displays get overridden by the visual style.  If you are seeing a masking like effect, like a "solid" would do, then maybe your visual style is set to "Hidden, Legacy Hidden or 3D Hidden."



Joshua Benoist, PE
Senior Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.

Member
scott.cote
Posts: 5
Registered: ‎07-12-2011
Message 3 of 6 (979 Views)

Re: MVPart Display MEP 2011 & 2012

07-13-2011 12:04 PM in reply to: scott.cote

Joshua,

     I was using 2d wireframe and changed the display to MEP Design, i still see the same thing in plan view, no matter which visual style I use. I created a new drawing using the "Aecb Model (US Imperial Ctb).dwt" template dropped in a 18 x 14 Multistage Centrifugal blower from the catalog and got the same thing.  I see all the lines from the bottom of the blower that should be hidden like a block based part works.


Thanks,

 

Scott

Product Support
Joshua.Benoist
Posts: 518
Registered: ‎08-23-2006
Message 4 of 6 (977 Views)

Re: MVPart Display MEP 2011 & 2012

07-13-2011 12:46 PM in reply to: Joshua.Benoist

I spoke with Gregg, who explained the issue in more detail.  I recognize the issue you are running into.  You are referring to how MvParts no longer clean up with their own bottom side geometry. 

 

Quick demo, for those reading:

Add a Horizontal Split Case Pump from the MVPARTADD dialog > Mechanical > Pumps catalog.

In plan view, we only see the 2D Block symbol. 

Type in HIDE, to cleanup the geometry lines coming from the bottom half of the part.  OBSERVE:  Nothing changes.  It is as if we are looking at a wireframe of the MvPart, and we are.

 

Switch to a SW Iso view to see the 3D body.  Select the part, and explode it.  It explodes to a block of a solid.  Switch back to Plan view.  Now run the HIDE command.  OBSERVE:  The solid cleans up the geometry.  This is how the MvPart should look when inserted as an MvPart. 

 

We have now brought this to the developers attention and it is in their hands  I will advocate to get this fixed sooner. 

 

Thank you for bringing this to our attention.



Joshua Benoist, PE
Senior Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.

Member
scott.cote
Posts: 5
Registered: ‎07-12-2011
Message 5 of 6 (974 Views)

Re: MVPart Display MEP 2011 & 2012

07-13-2011 02:04 PM in reply to: scott.cote

Joshua,

   Thanks for the response, hopefully this will get fixed soon.

Regards,

 

Scott

New Member
DAtkins
Posts: 1
Registered: ‎01-05-2010
Message 6 of 6 (872 Views)

Re: MVPart Display MEP 2011 & 2012

08-11-2011 07:48 PM in reply to: scott.cote

I'm also having this issue.  Any update on the fix?

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD MEP Category!

The AutoCAD MEP forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.