AutoCAD MEP General Discussion

AutoCAD MEP General Discussion

Reply
Contributor
cbutler1
Posts: 25
Registered: ‎11-13-2006
Message 1 of 5 (954 Views)
Accepted Solution

Global, Imperial, Metric Profiles not created

954 Views, 4 Replies
09-20-2012 09:21 AM

Trying to install MEP 2012 on a computer. The install refuses to create the Global, Imperial, and Metric profiles. It doesn't even seem to create the MEP.CUIX file. Something is failing somewhere but I'm not seeing any obvious error messages. the install works fine on other computers.

 

Hi,

 

Thank you for the update. Generally, if the cp_Install.log file shows an error in the appIndex.xml file, this indicates that the appIndex.xml file is corrupt in some way. The fastest manner of resolving this is to do a clean uninstall of all products from the system, including the appIndex.xml file as well as all the files and folders listed in this Technical Solution:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=2887771&linkID=9240617

Then reinstall fresh. Are you installing the 64-bit or 32-bit version?

Please let me know if this helps. Thank you.

 

Cheers,

Alison

 

Employee
alison.gangler
Posts: 125
Registered: ‎04-12-2010
Message 2 of 5 (924 Views)

Re: Global, Imperial, Metric Profiles not created

09-24-2012 06:33 AM in reply to: cbutler1

Hi,

 

I have a couple of questions and then some suggestions on this issue:

 

1. What operating system are you using?

2. Please send the following files from the TEMP directory, accessed by typing '%TEMP%' in the START > RUN:

MEP 2012 Global (en-us).log
MEP 2012 Global.log
MEP 2012 Setup.log

cp_Install.log

These logs will help better understand what could be causing the behavior.

Generally, to repair this kind of issue on Windows 7, the following workflow will be helpful:

1. Disable the UAC prior to the install. This can be done by opening the Control Panel > System and Security > Action Center > Change User Account Control settings and turning it to the lowest level.

2. Fully enable the .NET Framework 3.5 SP1 in the Control Panel > Programs and Features > Turn Windows features on or off and make sure that all three boxes for .NET 3.5 SP1 are checked.

3. Reboot the system.

4. Add the following policy for Windows Installer to the registry:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\Installer]

"AlwaysInstallElevated"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Installer]

"AlwaysInstallElevated"=dword:00000001

The Installer key does not exist by default on Windows 7 but is safe to add.
 
There is additional information about this Windows Installer policy at:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa367561(v=vs.85).aspx

Microsoft recommends that the policy be set back to "0" upon completion of the install maintenance.

4. From the Control Panel > Programs and Features, select AutoCAD MEP 2012 and launch the maintenance dialog. When the first dialog appears, select the Repair/Reinstall option. The select Reinstall in the second dialog.

Cheers,

Alison

 

___________________________________________________________

If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly!



Alison Gangler
IPG - ICP Install Engineer
Autodesk, Inc.

Contributor
cbutler1
Posts: 25
Registered: ‎11-13-2006
Message 3 of 5 (890 Views)

Re: Global, Imperial, Metric Profiles not created

10-01-2012 03:17 PM in reply to: alison.gangler

I hadn't seen you'd replied.   We're running Windows 7.

 

Tried the above.  The UAC was already turned off.

 

Looking through the Cp_install.log, I see this error:

Element 'Product' is not valid for content model: '((Properties,Directories),Users)'
    => Get: CP_SELECTED: cp_ABS_Global_Metric;cp_ABS_US_Imperial;cp_ABS_US_Metric;
 !=> Failed to load C:\ProgramData\Autodesk\appIndex.xml
     > ERROR on line 235, node Product

 

 

Looking at Line 235 of appIndex.xml looks like this

  <Product ProductCode="{5783F2D7-A006-0409-0102-0060B0CE6BBA}" />

 

 
That's all there is. The xml ends on the next line with </DocumentRoot>
 
Craig
 
Employee
alison.gangler
Posts: 125
Registered: ‎04-12-2010
Message 4 of 5 (880 Views)

Re: Global, Imperial, Metric Profiles not created

10-02-2012 05:12 AM in reply to: cbutler1

Hi,

 

Thank you for the update. Generally, if the cp_Install.log file shows an error in the appIndex.xml file, this indicates that the appIndex.xml file is corrupt in some way. The fastest manner of resolving this is to do a clean uninstall of all products from the system, including the appIndex.xml file as well as all the files and folders listed in this Technical Solution:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=2887771&linkID=9240617

Then reinstall fresh. Are you installing the 64-bit or 32-bit version?

Please let me know if this helps. Thank you.

 

Cheers,

Alison

 

___________________________________________________________

If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly!



Alison Gangler
IPG - ICP Install Engineer
Autodesk, Inc.

Contributor
cbutler1
Posts: 25
Registered: ‎11-13-2006
Message 5 of 5 (878 Views)

Re: Global, Imperial, Metric Profiles not created

10-02-2012 10:08 AM in reply to: alison.gangler

That solved the problem though it took quite a while to uninstall all the autocad programs on that machine then clean up any remaining files.

 

XML is nice when it works but it sure does seem to get corrupted easily from what we've experienced.

 

Thanks for the help.

 

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD MEP Category!

The AutoCAD MEP forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.