AutoCAD MEP General Discussion

AutoCAD MEP General Discussion

Reply
Contributor
SteveR...
Posts: 17
Registered: ‎01-25-2010
Message 1 of 9 (2,577 Views)

File Open dialog box size

2577 Views, 8 Replies
04-20-2010 09:43 AM
Is there a way to make the File-Open dialog box larger? We frequently work on projects with 80+ CAD files in one directory. As a result, I have to enlarge the window virtually every time I open a file so I can see more than 10 or so files and their properties.

Ideally, this window would remember the size you last changed it to...is there any way to make that happen automatically? That should be standard for a program where you are typically using more than 10-15 files.
*Expert Elite*
Keith.Brown
Posts: 1,170
Registered: ‎03-13-2008
Message 2 of 9 (2,577 Views)

Re: File Open dialog box size

04-22-2010 07:14 AM in reply to: SteveR...
This is a problem for us also. It would also be nice if the part insertion dialog box did the same thing. When inserting parts, fittings, etc, I am always dragging the size of the dialog window to make it larger.

Keith Brown AutoCAD MEP BLOG | RSS Feed
AutoCAD MEP 2014 | Revit 2014 | EastCoast CAD/CAM V6.1 | Visual Studio 2013
────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate. Thank you!
Contributor
SteveR...
Posts: 17
Registered: ‎01-25-2010
Message 3 of 9 (2,577 Views)

Re: File Open dialog box size

04-22-2010 07:25 AM in reply to: SteveR...
Years ago, for ACAD 2004, I found a way to put values for dimensions in the registry for the dialog box...that worked great until we changed versions and I couldn't get it to work anymore. If anyone knows of a similar workaround, I'd love to hear it.
Contributor
SteveR...
Posts: 17
Registered: ‎01-25-2010
Message 4 of 9 (2,574 Views)

Re: File Open dialog box size

06-10-2010 09:26 AM in reply to: SteveR...

Anyone?  Can someone from Autodesk address this?  There should be an extraordinarily simple solution.

Active Member
j_vallance20
Posts: 6
Registered: ‎11-17-2010
Message 5 of 9 (2,310 Views)

Re: File Open dialog box size

12-28-2010 06:34 AM in reply to: SteveR...

This is also a problem for me as well. I know that AutoCad 2007 on Windows XP we could make the dialog box stay the same size as previously set. I would really like to know about a fix for this on as well.

Member
gudengfeng
Posts: 4
Registered: ‎08-13-2010
Message 6 of 9 (2,297 Views)

Re: File Open dialog box size

12-28-2010 10:06 PM in reply to: SteveR...

Hey,

 

thanks for your suggestion.

i tried it in AutoCAD MEP 2011, but the size of this dialog last used could be remembered on my side.

so can you attach some images for the dialogs which could not remember the last used size? so that i can understand correctly.

AutoCAD MEP Test Developer
Contributor
corcad
Posts: 25
Registered: ‎05-18-2005
Message 7 of 9 (2,271 Views)

Re: File Open dialog box size

12-29-2010 02:21 PM in reply to: SteveR...

I found reg keys for height and width in the following location on my system. 

HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\AutoCAD\R18.1\ACAD-9006:409\Profiles\AutoCAD MEP (US Imperial)\Dialogs\Select File

Valued Contributor
TheRuinner13
Posts: 62
Registered: ‎03-14-2005
Message 8 of 9 (2,170 Views)

Re: File Open dialog box size

01-13-2011 05:02 PM in reply to: SteveR...

OK, Please - what do you do with the HKEY info. Anything I mess up I have to have my sysadmin fix BTW....

 

 

Thanks in advance.

 

Maybe I can get him to adjust this.  Editing atttribute blocks is beyond tedious when you have to expand the dialog every time. We have some quite large ones.

 

 

Windows 7 Pro SP1, HP Z400 w/Dual ZR24w Monitors, 12G Ram, AutoCAD MEP 2012
Active Member
planker81
Posts: 6
Registered: ‎01-20-2011
Message 9 of 9 (1,554 Views)

Re: File Open dialog box size

03-14-2012 06:58 AM in reply to: SteveR...

 This problem happened to me when I moved AutoCAD to my secondary monitor. If you keep AutoCAD on your primary monitor, it will remember the File Open dialog box size.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD MEP Category!

The AutoCAD MEP forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.