AutoCAD MEP General Discussion

AutoCAD MEP General Discussion

Reply
Member
Brewzer
Posts: 3
Registered: ‎02-11-2009
Message 1 of 6 (175 Views)

Duct Information Incorrect for Ducts Higher than Wide

175 Views, 5 Replies
02-11-2009 08:27 PM
When I hover over a duct that is higher than wide and it shows me it's properties, the TOD & BOD are incorrect as if it thinks the width is always more. Duct labelling as a result is incorrect. How can I fix this?
Distinguished Contributor
CADmonkey_UK_Building_Services
Posts: 109
Registered: ‎01-15-2009
Message 2 of 6 (175 Views)

Re: Duct Information Incorrect for Ducts Higher than Wide

02-12-2009 06:09 AM in reply to: Brewzer
Wow, that's what I call a bug! Can you raise a support request on it?

I replicated the error and had a good rummage around in the Style Manager. Definitely a bug. See JPG (slow day for me!)

The Label Curves for the duct sizes are OK because they are reading from 'Object Properties' rather than a proper Property Set such as DuctObject. So maybe a fix is possible. Edited by: StevenWood5910 on Feb 12, 2009 2:36 PM
Distinguished Contributor
CADmonkey_UK_Building_Services
Posts: 109
Registered: ‎01-15-2009
Message 3 of 6 (175 Views)

Re: Duct Information Incorrect for Ducts Higher than Wide

02-12-2009 08:12 AM in reply to: Brewzer
Update:
Raised a support request, got this back within the hour.

"Thank you for having raised this issue.
Our development team is aware of this issue and a fix is planed for the next version of AutoCAD MEP.
Let me know if you need further assistance."

Until then, Fudge it!
Distinguished Contributor
RibbonHater
Posts: 113
Registered: ‎01-13-2009
Message 4 of 6 (175 Views)

Re: Duct Information Incorrect for Ducts Higher than Wide

02-12-2009 01:11 PM in reply to: Brewzer
Next Version!!!!!!!!!!! this needs a patch now !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! what if we do not want a next version????????
Distinguished Contributor
CADmonkey_UK_Building_Services
Posts: 109
Registered: ‎01-15-2009
Message 5 of 6 (175 Views)

Re: Duct Information Incorrect for Ducts Higher than Wide

02-13-2009 04:49 AM in reply to: Brewzer
I agree, but to be fair, how often is it likely to be a problem? Personally, I would only resort to short runs of tall skinny duct sizes where nothing else would work. Just remember not to try and label the height of that segment, except perhaps with a bit of dumb text. Vertical space is generally far more limited than horizontal space in voids, plantrooms etc.

You'll always want the next version :smileyhappy:

A bigger problem for me was Bottom of Duct labels that INCLUDED INSULATION in their calculations! What is the point of that? Duct is generally installed first and then insulated. Luckily, you can edit the expression in the Style Manager and delete the 'insulation thickness' variable.
*AndrewT
Message 6 of 6 (175 Views)

Re: Duct Information Incorrect for Ducts Higher than Wide

02-17-2009 02:33 PM in reply to: Brewzer
GolfBum wrote:
> Next Version!!!!!!!!!!! this needs a patch now !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
> what if we do not want a next version????????

It also sucks they've been aware of this since the beginning of MEP09s
lifecycle and it wasn't fixed in the service packs. This problem also
means duct labeling cannot be done through property sets.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD MEP Category!

The AutoCAD MEP forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.