AutoCAD MEP General Discussion

Reply
Contributor
Jermdawg
Posts: 12
Registered: ‎06-16-2008
Message 1 of 5 (494 Views)

cvport

494 Views, 4 Replies
08-15-2008 11:29 AM
it seems that every time i place a multi-view block or start a plumbing/piping/duct line with out connecting to an object first, i get an error message that says "can not set system variable cvport". this pops up at least 2 or 3 times each occurance and is getting quite annoying
My questions:
How can I stop this from happening?
Why would this action require a change of the cvport system variable in the first place?!
Active Contributor
bgrubb
Posts: 39
Registered: ‎06-18-2008
Message 2 of 5 (494 Views)

Re: cvport

08-21-2008 07:43 AM in reply to: Jermdawg
Not sure what's going on, but I just had an AMEP user report that this happens to him as well. Exact same problem as you describe.

We did find, however, that it only happens when he's drawing duct/mvparts on a layout tab inside the viewport. The problem doesn't occur when he's in the Model tab.

Anyone have any ideas about what's going on?

-Brad
Contributor
Jermdawg
Posts: 12
Registered: ‎06-16-2008
Message 3 of 5 (494 Views)

Re: cvport

08-21-2008 08:35 AM in reply to: Jermdawg
Ok, I have an update on this issue:
It seems that every time an object with a connection point is added (be it a mvpart or a schematic line etc.) auto cad attempts to cycle through each viewport on the current layout. This usually happens at the end of the command though some times occurs as you start the command as well. The error mentioned will be given for each viewport that is COMPLETELY off the screen. The issues therefore are:
1. Why does autocad feel it is necessary to cycle the viewports for these commands? (If autodesk sees this, please fix.)
2. Why can't a viewport be selected as current just because it is not visible on the monitor?
New Member
Hahhah
Posts: 1
Registered: ‎08-06-2009
Message 4 of 5 (494 Views)

Re: cvport

08-06-2009 09:10 AM in reply to: Jermdawg
Is there any update to this? I am having the same issue.
Active Contributor
rikkicarey
Posts: 31
Registered: ‎08-10-2007
Message 5 of 5 (317 Views)

Re: cvport

08-29-2011 12:37 PM in reply to: Jermdawg

THIS is still driving me insane.... AutoCAD MEP 2010 any FIX?

 

(yes yes... one of these days we'll move to 2012.... when life slows just a Tad.... is this still going to drive me bonkers there?)

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD MEP Category!

The AutoCAD MEP forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.