AutoCAD MEP General Discussion

AutoCAD MEP General Discussion

Reply
New Member
mbender
Posts: 1
Registered: ‎11-29-2010
Message 1 of 3 (362 Views)
Accepted Solution

Auto Layout Broken

362 Views, 2 Replies
10-28-2011 09:54 AM

This is very weird, but we have a project we are working on using AutoCAD MEP 2012.  We are laying out a mechanical system with ductwork.  The autolayout has been working perfectly and all of a sudden on one of our drawings, it stopped working.  When you try to connect one duct to another at a different elevation it just extends the duct to the connector location and does not change elevations or add elbows.  The ducts are not connected.

 

The weird part is.....  On another computer you can open a file, start laying out duct and auto layout works perfectly.  Now you open the broken drawing and try to do auto layout and it does not work.  Then you open the same drawing where everything was working perfectly and BAM auto layout does not work in that drawing either.  Now on both computers, auto layout does not work.  We did this three times and now auto layout does not work on any of them.  

Mark Bender
Bender Dean Engineering

To resolve this issue could you please check and clarify the following:

  • Could you check and confirm if this issue is file specific? Try it on the same PC with a new file and see if the issue is reproducible.
  • Perform a Audit / recovery of the file and see if you can recover any errors.
  • Check if the contents of the file is far away from the origin. Bring them closer to 0,0,0 and see if the issue persist.
  • If not; Copy the content of the file by using windows selection (do not use cross selection or Ctrl+A) and paste it on a new file (prefer default templates) at 0,0,0.

Check if the above steps helps recovering our file.

 ______________________________________________________________

If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly!

 

Product Support
niranjan.kamath
Posts: 57
Registered: ‎10-29-2009
Message 2 of 3 (342 Views)

Re: Auto Layout Broken

10-30-2011 10:01 PM in reply to: mbender

To resolve this issue could you please check and clarify the following:

  • Could you check and confirm if this issue is file specific? Try it on the same PC with a new file and see if the issue is reproducible.
  • Perform a Audit / recovery of the file and see if you can recover any errors.
  • Check if the contents of the file is far away from the origin. Bring them closer to 0,0,0 and see if the issue persist.
  • If not; Copy the content of the file by using windows selection (do not use cross selection or Ctrl+A) and paste it on a new file (prefer default templates) at 0,0,0.

Check if the above steps helps recovering our file.

 ______________________________________________________________

If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly!

 



Niranjan Kamath

Autodesk, Inc.


Valued Contributor
Happypants
Posts: 56
Registered: ‎09-10-2007
Message 3 of 3 (333 Views)

Re: Auto Layout Broken

10-31-2011 12:56 PM in reply to: niranjan.kamath

Verify OsnapZ is set to 0.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD MEP Category!

The AutoCAD MEP forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.