AutoCAD Mechanical General Discussion

AutoCAD Mechanical General Discussion

Reply
Member
david.peacock
Posts: 4
Registered: ‎03-19-2012
Message 1 of 3 (776 Views)

AutoCad Mechanical Desktop Shortcut to open Standard AutoCAD

776 Views, 2 Replies
09-17-2012 07:21 AM

I'm creating some AutoCAD Mechanical Deplyments from a network licence. However I want to create a shortcut that opens AutoCAD not AutoCAD Mechanical from the deployment. So when they are installed I dont have to create a new shortcut on each user's PC. However when I try to create a custom shortcut I keep getting the error that the parameter is wrong (which was just the path with the profile VANILLA). And there is no install AutoCAD with a desktop icon like there is in this video for the Artichture one, at 0.46.
http://www.youtube.com/watch?v=2fGoZWJmnAw

Can someone tell me how to make this shortcut from the deployment noy after it has installed? Thanks. Screen shots would be very useful aswell or a step by step.

 
*Expert Elite*
Bob_Zurunkle
Posts: 1,053
Registered: ‎03-24-2011
Message 2 of 3 (692 Views)

Re: AutoCad Mechanical Desktop Shortcut to open Standard AutoCAD

09-17-2012 09:04 AM in reply to: david.peacock

Actually, if each user goes to Start-->All Programs-->Autodesk-->AutoCAD Mechanical, there should be a separate shortcut key for AutoCAD and a separate one for AutoCAD Mechanical. Launching AutoCAD this way does not add on the vertical product, whereas launching Mechanical does, and just changing the profile within it to Vanilla doesn't remove some of the different ways mechanical handles such things as the fillet command, or the way matching properties even matches text strings.

 

I think you can right-click each launcher and create a shortcut button that can then be dragged onto the desktop. Additionally, recently used programs show up in the Start menu and can be pinned to it for quick starts....

 

Fifty cents please lol :smileywink:

If by some odd chance my nattering was useful -- that's great, glad to help. But if it actually solved your issue, then please mark my solution as accepted :smileyhappy:
Member
david.peacock
Posts: 4
Registered: ‎03-19-2012
Message 3 of 3 (690 Views)

Re: AutoCad Mechanical Desktop Shortcut to open Standard AutoCAD

09-17-2012 09:09 AM in reply to: Bob_Zurunkle

Yeah, I know how to do that but i'm wanting to do it within the setup process of deployment. So I dont need to go along each and every PC to make a shortcut. I want the shortcut to appear during installation, then it makes my life easier so I don't need to go through each one to make the shortcut.
Cheers

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!