AutoCAD Mechanical General Discussion

AutoCAD Mechanical General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
GeorgK
Posts: 141
Registered: ‎09-21-2006
Message 1 of 6 (494 Views)

Autocad 2010 does not start any more

494 Views, 5 Replies
10-26-2012 02:20 AM

Hello together,

I have Autocad Meachnical 2010 running under Windows 7 x64. Today I got the following error:

Path to the application:
C:\Program Files\Autodesk\ACADM 2010\acad.exe
Problemsignatur Problemereignisame: BEX64
Anwendungsname: acad.exe Anwendungsversion: 24.0.309.0
Anwendungszeitstempel: 4bcbe2a9 Fehlermodulname: MSVCR90.dll
Fehlermodulversion: 9.0.30729.6161
Fehlermodulzeitstempel: 4dace4e7
Ausnahmeoffset: 00000000000552d4
Ausnahmecode: c0000417
Ausnahmedaten: 0000000000000000
Betriebsystemversion: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Gebietsschema-ID: 1031
Zusatzinformation 1: bd9a
Zusatzinformation 2: bd9af264bf6436df1438611d6e14a9fc
Zusatzinformation 3: 2de3
Zusatzinformation 4: 2de352312c560303d49c10f213de1211
Weitere Informationen über das Problem Bucket-ID: 2046382730

I did the following:
- Repair installtion => without any change
- Dinstalltion and reinstallation => without any change

- Reapir of VC++ 2005 / 2008 / 2010 SP1 vcredist_x86; vcredist_x64)
- Delete files and folders:
    C:\Benutzer\%username%\AppData\Roaming\Autodesk
    C:\Benutzer\%username%\AppData\Local\Autodesk
    C:\ProgramData\Autodesk
Delete the registry key:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\AutoCAD\R18.0]

I think the problem is in one of these files:
C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.4940_none_08e4299fa83d7e3c
C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.6161_none_08e61857a83bc251

Thank you for you help

Georg

Product Support
jingy
Posts: 230
Registered: ‎10-14-2007
Message 2 of 6 (463 Views)

Re: Autocad 2010 does not start any more

10-28-2012 08:50 PM in reply to: GeorgK

From System requirement, you could see ACM2010 is officially supported to be installed on Win7 64bit OS.

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=15458102&linkID=9240897#section8

 

AutoCAD Mechanical 2010 System Requirements

 

64-bit Requirements

  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition SP2 and later, or Microsoft Windows Vista (SP1 or later), including Enterprise, Business, Ultimate, and Home Premium editions

So the issue on this OS is not supported.



Yong Jing
Product Support Specialist
Frontline Technical Support, CSS. GCSO
Distinguished Contributor
GeorgK
Posts: 141
Registered: ‎09-21-2006
Message 3 of 6 (450 Views)

Betreff: Autocad 2010 does not start any more

10-31-2012 06:26 AM in reply to: GeorgK

Autocad was running for month on Windows 7 x64 without any problems. I have several other computers with the same configuration. They are running very well.

 

How could I solve this problem?

 

 

Product Support
jingy
Posts: 230
Registered: ‎10-14-2007
Message 4 of 6 (445 Views)

Betreff: Autocad 2010 does not start any more

10-31-2012 08:40 PM in reply to: GeorgK

Officially, AutoCAD 2010 is not supported on Win 7 64bit OS, as it is not confirmed by Autodesk.

 

But for this issue, have you tried below Solutions?

 

For standalone license, please try  TS15176093

For network license, please try TS14908069



Yong Jing
Product Support Specialist
Frontline Technical Support, CSS. GCSO
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,283
Registered: ‎01-14-2005
Message 5 of 6 (436 Views)

Betreff: Autocad 2010 does not start any more

11-02-2012 01:21 PM in reply to: jingy

jingy,

 

Your information is not correct.  Though 2010 came out before Windows 7, Autodesk retroactively supported it for many of the 2010 product line, including AutoCAD 2010. 

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=14185352

 

 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,283
Registered: ‎01-14-2005
Message 6 of 6 (434 Views)

Re: Autocad 2010 does not start any more

11-02-2012 01:23 PM in reply to: GeorgK

Georg,

 

Consider doing a System Restore back to a date when you knew it was working.  It seems to be failing on your Visual C++ Redistributable prerequisite.  If repairing and reinstalling didn't fix it, consider rolling back to a date when it did work.  Perhaps you will get lucky.

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.