AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Active Contributor
Ronaldo54
Posts: 39
Registered: ‎06-08-2009
Message 1 of 9 (1,060 Views)

Workspace in Map 3D 2013

1060 Views, 8 Replies
10-08-2012 11:53 PM

Hi,

 

I have set up my workspace as i like it, & saved it as 2013, then ticked it as current.

 

When i close then open Map 3D 2013, the workspace has switched to planning & analysis

workspace, which has mysteriously become ticked.

 

Can anyone help please, thanks in advance 

Distinguished Contributor
bingeomatics
Posts: 216
Registered: ‎04-29-2012
Message 2 of 9 (1,053 Views)

Re: Workspace in Map 3D 2013

10-09-2012 02:15 AM in reply to: Ronaldo54

You must change in "Workspace settings" Switching parameter to "Automatically save workspace changes"

Binnat Khalilov
Active Contributor
Ronaldo54
Posts: 39
Registered: ‎06-08-2009
Message 3 of 9 (1,031 Views)

Re: Workspace in Map 3D 2013

10-09-2012 03:45 PM in reply to: bingeomatics

Yeah, I've done all that, still does not save when I close then reopen ACAD!!!!

Distinguished Contributor
bingeomatics
Posts: 216
Registered: ‎04-29-2012
Message 4 of 9 (1,025 Views)

Re: Workspace in Map 3D 2013

10-09-2012 11:58 PM in reply to: Ronaldo54

Then attempt to open "Customize User Inteface" window and there on the workspace style which you want right click and set "Set current".

Binnat Khalilov
Active Contributor
Ronaldo54
Posts: 39
Registered: ‎06-08-2009
Message 5 of 9 (960 Views)

Re: Workspace in Map 3D 2013

10-15-2012 05:32 PM in reply to: bingeomatics

Hasn't worked either, but thanks anyway. Don't know why they make things so difficult!!!!

Product Support
NateMoore
Posts: 100
Registered: ‎04-25-2008
Message 6 of 9 (950 Views)

Re: Workspace in Map 3D 2013

10-16-2012 06:41 AM in reply to: Ronaldo54

In 2012 this was quite common.  If you still can't get it to stay as set, the startup switch options here might help: http://gisexchange.typepad.com/blog/2011/05/map-2012-default-workspaces.html (also be sure that you have all the updates applied).



Nate Moore, GISP
Geospatial Premium Support Specialist
Global Services
Autodesk, Sarl
Active Contributor
Ronaldo54
Posts: 39
Registered: ‎06-08-2009
Message 7 of 9 (931 Views)

Re: Workspace in Map 3D 2013

10-16-2012 03:53 PM in reply to: NateMoore

thanks nate,

i have tried everything and still no good.

i will have to put up with it i think!!!!!

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,574
Registered: ‎06-29-2007
Message 8 of 9 (921 Views)

Re: Workspace in Map 3D 2013

10-17-2012 01:44 AM in reply to: Ronaldo54

Hi,

 

>> i have tried everything and still no good.

Also the answer(s) in >>>the other thread<<< you started ....?

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Contributor
pwned555
Posts: 16
Registered: ‎12-19-2011
Message 9 of 9 (501 Views)

Re: Workspace in Map 3D 2013

06-21-2013 08:39 AM in reply to: Ronaldo54

Is this a known bug that they are working on?  I have the exact same problem, it will not remember the current workspace like it's supposed to.  Instead it resets to the default one constantly.  This normally wouldn't be a huge issue, as you could just change your profile to the default in cui, but we have multiple users sharing one profile and creating their own custom workspaces.  The way it worked in 2011 Map 3D was that once they set theirs to current it would load it instead of the default everytime AutoCAD was opened (and I believe this is how it is supposed to function).

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.