AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Active Member
rl88
Posts: 8
Registered: ‎01-18-2012
Message 1 of 3 (469 Views)

WMS Connection in Map 3D 2012

469 Views, 2 Replies
06-25-2012 11:56 AM

Hello,

 

I'm trying something I believe to be fairly basic:  I'm trying to get some basemapping into my Map 3D drawing.

In particular, I need to get the World Street Map found here:  http://www.arcgis.com/home/item.html?id=3b93337983e9436f8db950e38a8629af

 

In Map, under Data Connections, I'm using "Add WMS Connection"

I give the connection a name, enter the Server name, and leave Version on "Default version"

 

I leave username and password blank.

 

But I always get the error message:  "Failed to connect."

 

Any ideas?  Do ESRI and AutoCAD just not play well together?

Contributor
jens.kuegl
Posts: 20
Registered: ‎07-25-2011
Message 2 of 3 (448 Views)

Re: WMS Connection in Map 3D 2012

06-26-2012 08:17 AM in reply to: rl88

This basemap is not a "WMS service". So you can not add it with an FDO WMS conection.

 

This basemap is an "ArcGIS image service".

 

Jens

Active Member
rl88
Posts: 8
Registered: ‎01-18-2012
Message 3 of 3 (427 Views)

Re: WMS Connection in Map 3D 2012

06-29-2012 05:53 PM in reply to: rl88

I don't understand all that FDO connection stuff.  A smart guy at CADSoft pointed me to Basejump, which is awesome, just what I needed.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.