AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Active Member
rl88
Posts: 8
Registered: ‎01-18-2012
Message 1 of 3 (474 Views)

WMS Connection in Map 3D 2012

474 Views, 2 Replies
06-25-2012 11:56 AM

Hello,

 

I'm trying something I believe to be fairly basic:  I'm trying to get some basemapping into my Map 3D drawing.

In particular, I need to get the World Street Map found here:  http://www.arcgis.com/home/item.html?id=3b93337983e9436f8db950e38a8629af

 

In Map, under Data Connections, I'm using "Add WMS Connection"

I give the connection a name, enter the Server name, and leave Version on "Default version"

 

I leave username and password blank.

 

But I always get the error message:  "Failed to connect."

 

Any ideas?  Do ESRI and AutoCAD just not play well together?

Contributor
jens.kuegl
Posts: 20
Registered: ‎07-25-2011
Message 2 of 3 (453 Views)

Re: WMS Connection in Map 3D 2012

06-26-2012 08:17 AM in reply to: rl88

This basemap is not a "WMS service". So you can not add it with an FDO WMS conection.

 

This basemap is an "ArcGIS image service".

 

Jens

Active Member
rl88
Posts: 8
Registered: ‎01-18-2012
Message 3 of 3 (432 Views)

Re: WMS Connection in Map 3D 2012

06-29-2012 05:53 PM in reply to: rl88

I don't understand all that FDO connection stuff.  A smart guy at CADSoft pointed me to Basejump, which is awesome, just what I needed.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.