AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Active Contributor
amm30165
Posts: 42
Registered: ‎03-25-2008
Message 1 of 4 (242 Views)
Accepted Solution

Style Editor changes not saving

242 Views, 3 Replies
04-22-2013 10:42 AM

I created a map by using mapwspace and the FDO connections to shp files. Lately, when I have made changes in the style editor such as adding a thematic rule with a feature label, these changes are not "sticking" after the drawing has been saved.

I have deleted the associated idx files but it has not helped.

The drawing is saved at the end of the day but when I open it up the next day, the Style Editor changes are not there; any suggestions?

I have been using MAP3D 2013 for over a year but this specific issue has occured only in the past couple of weeks.

Alicia
*Expert Elite*
Murph
Posts: 1,960
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 4 (238 Views)

Re: Style Editor changes not saving

04-22-2013 10:58 AM in reply to: amm30165

You should be able to save the shp connection/layer to a .layer file then load that into your dwg.

savelayer.png

Murph
Supportting the troops daily.
*Expert Elite*
braudpat
Posts: 2,021
Registered: ‎12-15-2006
Message 3 of 4 (228 Views)

Re: Style Editor changes not saving

04-22-2013 12:32 PM in reply to: Murph

 

Hello

 

Have you a MAP (or CIVIL) 2012 ,

Just to test the same DWG and its FDO Layers ...

 

Because my experience says me that sometimes strange things appears with MAP 2013 and FDO !

MAP 2012 is sometimes "more stable" than MAP 2013 with FDO ...

 

Of course, I imagine that you have installed the SP 1.1 on your MAP 2013 :

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=20567715&linkID=9240858

 

With MAP 2012, you need the SP 2 :

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=19820805&linkID=9240858

 

Bye, Pat

 

 

Bye, Pat

Active Contributor
amm30165
Posts: 42
Registered: ‎03-25-2008
Message 4 of 4 (201 Views)

Re: Style Editor changes not saving

04-25-2013 06:13 AM in reply to: Murph

Thanks!

Sorry it took so long to respond but I had to get some other project done and came back to this issue yesterday afternoon.

I watched 2 videos about how to save and reapply the layers. I made the necessary style changes, saved them (.layer) then had to bring them in. Luckily the layer styles saved with the drawing this time.

This was definitely the "fix"!

 

The latest service packs and hotfixes had already been applied.

 

Alicia
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.