AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
New Member
lee2mk
Posts: 1
Registered: ‎11-14-2012
Message 1 of 6 (1,023 Views)

split polygon

1023 Views, 5 Replies
11-14-2012 09:10 PM

Does anyone know how to split polygon?

I am using "bpoly" function when I split the polygon but It's unconvenient

Do you guys know better way to split polygons?

 

ps. I go over the functions through help desk.

 

QUESTION.JPG

Distinguished Contributor
nwray
Posts: 114
Registered: ‎03-10-2008
Message 2 of 6 (998 Views)

Re: split polygon

11-15-2012 09:43 AM in reply to: lee2mk

Try the command "mpsplit".  You should be able to select the polygon to split, then draw a line where you want the split to be made (or select an existing line), and it will split it into two new polygons.  It will also give you the option to copy over data from the original polygon to the new ones.

 

Norm

Active Contributor
maherich
Posts: 26
Registered: ‎09-10-2004
Message 3 of 6 (986 Views)

Re: split polygon

11-15-2012 11:36 PM in reply to: lee2mk

Hi is there any way how to split FDO Polygons?

Martin

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,583
Registered: ‎06-29-2007
Message 4 of 6 (981 Views)

Re: split polygon

11-16-2012 02:08 AM in reply to: maherich

Hi,

 

>> is there any way how to split FDO Polygons?

command _MAPFEATURESPLIT (>>>details<<<)

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Active Contributor
maherich
Posts: 26
Registered: ‎09-10-2004
Message 5 of 6 (979 Views)

Re: split polygon

11-16-2012 02:16 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

I placed a wrong question. FDO works but I actualy wanted to ask how to split the industry model objects. I know that in some industry models there are special functions to do that. But I did not found any generell that would work for all of the objects of the geometry type.

The only way I know is to extract the geometry process it and attach the geometry beck to industry model object.

Any other hints?

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,782
Registered: ‎06-03-2011
Message 6 of 6 (976 Views)

Re: split polygon

11-16-2012 02:28 AM in reply to: nwray

nwray wrote:

Try the command "mpsplit"


Sounds like the OP's not using Mpolygons, sir.

If the polyline to split is closed, first he would transform it with the _MPOLYGON command (working on circles too).

By the way, in my Map2006 the existing splitting line must be a Lwpolyline, while simple lines don't work.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.