AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
New Member
1 Posts
0 Kudos
Registered: ‎11-14-2012
Post 1 of 6

split polygon

1066 Views, 5 Replies
11-14-2012 09:10 PM

Does anyone know how to split polygon?

I am using "bpoly" function when I split the polygon but It's unconvenient

Do you guys know better way to split polygons?

 

ps. I go over the functions through help desk.

 

QUESTION.JPG

Distinguished Contributor
116 Posts
7 Kudos
Registered: ‎03-10-2008
Post 2 of 6

Re: split polygon

11-15-2012 09:43 AM in reply to: lee2mk

Try the command "mpsplit".  You should be able to select the polygon to split, then draw a line where you want the split to be made (or select an existing line), and it will split it into two new polygons.  It will also give you the option to copy over data from the original polygon to the new ones.

 

Norm

Active Contributor
26 Posts
1 Kudo
Registered: ‎09-10-2004
Post 3 of 6

Re: split polygon

11-15-2012 11:36 PM in reply to: lee2mk

Hi is there any way how to split FDO Polygons?

Martin

*Expert Elite*
9,827 Posts
1,216 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 4 of 6

Re: split polygon

11-16-2012 02:08 AM in reply to: maherich

Hi,

 

>> is there any way how to split FDO Polygons?

command _MAPFEATURESPLIT (>>>details<<<)

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Active Contributor
26 Posts
1 Kudo
Registered: ‎09-10-2004
Post 5 of 6

Re: split polygon

11-16-2012 02:16 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

I placed a wrong question. FDO works but I actualy wanted to ask how to split the industry model objects. I know that in some industry models there are special functions to do that. But I did not found any generell that would work for all of the objects of the geometry type.

The only way I know is to extract the geometry process it and attach the geometry beck to industry model object.

Any other hints?

*Expert Elite*
1,795 Posts
194 Kudos
Registered: ‎06-03-2011
Post 6 of 6

Re: split polygon

11-16-2012 02:28 AM in reply to: nwray

nwray wrote:

Try the command "mpsplit"


Sounds like the OP's not using Mpolygons, sir.

If the polyline to split is closed, first he would transform it with the _MPOLYGON command (working on circles too).

By the way, in my Map2006 the existing splitting line must be a Lwpolyline, while simple lines don't work.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!