AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Active Member
danpiciorus
Posts: 6
Registered: ‎09-06-2011
Message 11 of 17 (413 Views)

Re: No ribbon in Map 3D 2012 64bit new install

09-07-2011 11:49 PM in reply to: NateMoore

I have done install from the trial versions downloaded from Autodesk, not from any package suite.

Active Member
danpiciorus
Posts: 6
Registered: ‎09-06-2011
Message 12 of 17 (409 Views)

Re: No ribbon in Map 3D 2012 64bit new install

09-08-2011 04:11 AM in reply to: NateMoore

I've made the install with the trial version. On the same machinery it is installed Infrastructure Map Server 2012, but not using the Infrastructure Suite kit.

Active Member
sviviand
Posts: 7
Registered: ‎08-01-2007
Message 13 of 17 (258 Views)

Re: No ribbon in Map 3D 2012 64bit new install

06-20-2012 07:35 AM in reply to: jkcpc

Hi,

I get exactly the same error and can't find out any solution on that one...

Any other ideas?

New Member
order
Posts: 2
Registered: ‎07-06-2010
Message 14 of 17 (242 Views)

Re: No ribbon in Map 3D 2012 64bit new install

06-26-2012 06:58 PM in reply to: jkcpc

I had the same issue when installed Map3D 2011 and Civil3D 2011.

The cause of my problem was setting up an administrative install and deploying to machines.

Not sure why it was causing the ribbon to not load properly.

 

But if installed directly from the extracted EXE file, the program worked properly

(of course it takes a lot longer to install the software on user machines)

New Member
TLCOX
Posts: 1
Registered: ‎04-18-2013
Message 15 of 17 (146 Views)

Re: No ribbon in Map 3D 2012 64bit new install

04-18-2013 05:59 AM in reply to: danpiciorus

My concern here is that both Civil 3D and Map 3D have both generated the missing ribbon issue.  If the solution to be accepted is install from the standard setup.exe (and not the package created from the packaging tool) you are conveying a message you do not wish to expand your install base of these two applications in large corporations.  I don't imagine that is your intent so I'd appreciate an ETA when someone in programming intends to correct the package built tool failing to properly load the user profile context for both of these applications.

 

Thanks  

Active Member
sviviand
Posts: 7
Registered: ‎08-01-2007
Message 16 of 17 (142 Views)

Re: No ribbon in Map 3D 2012 64bit new install

04-18-2013 06:03 AM in reply to: danpiciorus

I finally found a solution... The solution was to authorize AutoCAD Map on the server and then the ribbon appears correctly. No way to make it work in an evaluation mode.

 

*Expert Elite*
braudpat
Posts: 2,407
Registered: ‎12-15-2006
Message 17 of 17 (133 Views)

Re: No ribbon in Map 3D 2012 64bit new install

04-18-2013 08:16 AM in reply to: sviviand

 

Hello

 

+1 with Stephane

 

As said Stephane, I suspect that the problem is linked to Win Server 2008

because I have seen many MAP 2012 Standard & MAP 2012 Enterprise

running on Win XP Pro or Vista or Seven (32 or 64 bits)

in Trial/Evaluation Mode 30 days WITH the Ribbon OK !

 

Please remind that Windows Server 2003 / 2008 / 2012 is NOT AT ALL supported by Autodesk ...

 

Bye, Pat

 

 

 

Bye, Pat ( Supporting Troops )
If you are happy with my answer please mark "Accept as Solution" and if very happy please give me a Kudos (Compliment) - Thanks
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.