AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Contributor
Peter_NDNG
Posts: 11
Registered: ‎02-22-2012
Message 11 of 15 (161 Views)

Re: MAPEXPORT Xref

04-02-2012 06:47 AM in reply to: Murph

Thanks, but will this allow the drawings to be automatically updated in my map3d drawing if our engineers modify the drawing that was attached?

Distinguished Mentor
thepworth
Posts: 525
Registered: ‎03-02-2011
Message 12 of 15 (156 Views)

Re: MAPEXPORT Xref

04-02-2012 07:31 AM in reply to: Peter_NDNG

Unfortuantely, No - drawing queries are "static." so you'd have save the query and then re-execute each time.  Also, for whatever reason, drawing queries do NOT pick up / speak AEC object language - you won't get Civil3D surfaces, alignments, points, parcels, etc.  Forwarned is foreamred :smileywink:

 

TdH


C3D 2011
Intel Xeon E5630@2.53Ghz
NVIDA Quadro NVS420 Dual Monitor
12GB Ram / Win7 Professional 64bit SP1
*Expert Elite*
Murph
Posts: 2,087
Registered: ‎11-13-2006
Message 13 of 15 (144 Views)

Re: MAPEXPORT Xref

04-02-2012 03:02 PM in reply to: Peter_NDNG

Peter_NDNG wrote:

Thanks, but will this allow the drawings to be automatically updated in my map3d drawing if our engineers modify the drawing that was attached?



Not any more than the exported file that you export. If you save the query to an external query you can open a blank dwg and run that query to get all new updated objects.

 

Murph
Supportting the troops daily.
*Expert Elite*
Murph
Posts: 2,087
Registered: ‎11-13-2006
Message 14 of 15 (143 Views)

Re: MAPEXPORT Xref

04-02-2012 03:04 PM in reply to: thepworth

thepworth wrote:

Unfortuantely, No - drawing queries are "static." so you'd have save the query and then re-execute each time.  Also, for whatever reason, drawing queries do NOT pick up / speak AEC object language - you won't get Civil3D surfaces, alignments, points, parcels, etc.  Forwarned is foreamred :smileywink:

 

TdH


Saving the query as an extrenal query makes it easy, also those AEC objects (Civil3D) don't export either with the mapexport command.

Murph
Supportting the troops daily.
Contributor
Peter_NDNG
Posts: 11
Registered: ‎02-22-2012
Message 15 of 15 (129 Views)

Re: MAPEXPORT Xref

04-03-2012 12:16 PM in reply to: Murph

Thanks all, I've got it all working.  When I attach an xref I need to do it a as an attachment rather than an overlay.  Then I set up ETRANSMIT to insert exrefs under transmittal setups.  Now I just open the .dwg with ArcGIS and use the CAD to Geodatabase tool, and BaDOW! :smileyvery-happy:our asbuilts are in in a .gdb which we can push out to ArcServer and to our FLEX viewer for our guys in the field.

 

Thanks a lot for the help everyone.

 

Now I just need to work on getting all this scripted.  Thank goodness lisp looks really easy.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.