AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Member
sandene84
Posts: 4
Registered: ‎04-17-2013
Message 1 of 8 (182 Views)

Map 3D 2011 Status bar

182 Views, 7 Replies
04-17-2013 07:09 AM

I have recently reinstalled Autocad, and have some problems with the status bar. It seems that the button to switch between 2d/3d, vertical exaggeration, view scale etc. have disappeared from the status bar. See attachment. How can I bring these back?

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,667
Registered: ‎06-03-2011
Message 2 of 8 (170 Views)

Re: Map 3D 2011 Status bar

04-17-2013 08:14 AM in reply to: sandene84

Try to issue the _MAPSTATUSBAR command...

Member
sandene84
Posts: 4
Registered: ‎04-17-2013
Message 3 of 8 (142 Views)

Re: Map 3D 2011 Status bar

04-17-2013 10:42 PM in reply to: antoniovinci

Allready tried that one. Mapstatusbar is an unknown command. Maybe that's were the problem is?

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,667
Registered: ‎06-03-2011
Message 4 of 8 (140 Views)

Re: Map 3D 2011 Status bar

04-17-2013 10:44 PM in reply to: sandene84

sandene84 wrote:

Mapstatusbar is an unknown command


Are you really sure you wrote the underscore sign BEFORE the command?

Must be _MAPSTATUSBAR, sir.

Member
sandene84
Posts: 4
Registered: ‎04-17-2013
Message 5 of 8 (138 Views)

Re: Map 3D 2011 Status bar

04-17-2013 10:45 PM in reply to: antoniovinci

Tried both :smileywink:

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,667
Registered: ‎06-03-2011
Message 6 of 8 (132 Views)

Re: Map 3D 2011 Status bar

04-17-2013 11:06 PM in reply to: sandene84

According to this:

http://docs.autodesk.com/MAP/2010/ENU/AutoCAD%20Map%203D%202010%20User%20Documentation/HTML%20Help/i...

it should work, unless the command was dismissed in 2011 release.
If that's the case, my apologies...

*Expert Elite*
braudpat
Posts: 2,071
Registered: ‎12-15-2006
Message 7 of 8 (129 Views)

Re: Map 3D 2011 Status bar

04-17-2013 11:12 PM in reply to: sandene84

 

Hello from France

 

Just an idea, this trick could be the solution (not tested on 2011) ...

 

Please play with REGEDIT ...

HKEY_CURRENT_USER
-- Software
---- Autodesk
------ AutoCAD
-------- R17.0
---------- ACAD-500x:40C
------------ Applications
-------------- AcMap

Create Key (DWORD) "Statusbar"
If value = 0 then Status Bar  "AutoCAD Classic"
If value = 1 then Status Bar  "MAP 3D 2007"

HKEY_CURRENT_USER / Software / Autodesk / AutoCAD / R1x.x
Key : R17.0 for MAP/CIVIL 2007
Key : R17.1 for MAP/CIVIL 2008
Key : R17.2 for MAP/CIVIL 2009
Key : R18.0 for MAP/CIVIL 2010

Key : R18.1 for MAP/CIVIL 2011

 

Please let us know ...

 

Bye, Pat

 

 

 

Bye, Pat

Member
sandene84
Posts: 4
Registered: ‎04-17-2013
Message 8 of 8 (126 Views)

Re: Map 3D 2011 Status bar

04-17-2013 11:52 PM in reply to: braudpat
I did some more searching, and it seems the problem was deeper than first assumed. All special Map features were not functional, and the "Map" drawdown menu (in classic workspace) had disappeared. When I reloaded the CUI, the functions were still not working. I went to control panel and did a full installation repair, and that solved the problem.
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.