AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Valued Contributor
stevedb
Posts: 57
Registered: ‎08-20-2008
Message 1 of 4 (318 Views)
Accepted Solution

Hatch edit, 2012, how do I...?

318 Views, 3 Replies
03-08-2012 11:59 AM

Hi all.

Just got 2012 the other day, and as I'm working through a few of the things, I wanted to know if it's possible to solve a specific problem. This has been a long standing issue, and I never quite solved it in 2007 or 2009's versions.

 

In the image below, I've got a circle that straddles a boundary for a hatch. I want to include a PART that circle as a hatch boundary. In the rectangular image benath the larger one, I've included it, and how have a hatch element included in the portion of the circle beneath my primary hatch boundary.

How do I prevent this from happening?

 

I did expand out the hatch window utility, and selected outer (as opposed to the default- inner), but that did not work either.

 

 

HatchEditA.JPG

 

 

TYIA

Is the image below what you are trying to accomplish?  If so delete your current hatch.  Create a new hatch and select the empty spots above and below the thick polyline.  If you have to create multiple hatch objects.

 

Dan

hatch.png

Valued Contributor
stevedb
Posts: 57
Registered: ‎08-20-2008
Message 2 of 4 (273 Views)

Re: Hatch edit, 2012, how do I...?

03-16-2012 07:30 AM in reply to: stevedb

wow.... 43 views and not one response?

So, does this mean it cannot be done?

Or that the answer is so obvious to everyone else, and I'm just not seeing what's right in front of me?

 

Active Contributor
dwolford
Posts: 40
Registered: ‎08-21-2008
Message 3 of 4 (268 Views)

Re: Hatch edit, 2012, how do I...?

03-16-2012 07:50 AM in reply to: stevedb

Is the image below what you are trying to accomplish?  If so delete your current hatch.  Create a new hatch and select the empty spots above and below the thick polyline.  If you have to create multiple hatch objects.

 

Dan

hatch.png

Valued Contributor
stevedb
Posts: 57
Registered: ‎08-20-2008
Message 4 of 4 (266 Views)

Re: Hatch edit, 2012, how do I...?

03-16-2012 08:03 AM in reply to: dwolford

Hi D.

Thank you very much for the response.

 

oh.... it does work..... :smileyembarrassed:

 

it didn't work that way in previous versions.

 

Thank you.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!