AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
bingeomatics
Posts: 216
Registered: ‎04-29-2012
Message 1 of 9 (559 Views)

Geodesic datum parameters

559 Views, 8 Replies
09-06-2012 10:44 PM

Hi, everyone!

I have a problem with coordinate systems. I use AutoCAD Map 2013. In my programm I have creat a new datum transformation parameterers (for our contry) from the WGS-84 to Pulkovo-42 using Bursa-Wolf method. But when I look View from the Library all my parameters showns zero. Who had a problem like that and how can I solve the problem. In other dialogues I have read like that problems, but didn't finde any way to resolve.

Below I have put a screeprint:

http://s017.radikal.ru/i420/1209/05/ee9cfc9ebd33.jpg

wkt.JPG

Binnat Khalilov
*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,649
Registered: ‎06-03-2011
Message 2 of 9 (553 Views)

Re: Geodesic datum parameters

09-06-2012 11:26 PM in reply to: bingeomatics

Why did you create it manually?

 

Please paste here the original .PRJ, maybe there's a way to transform it automatically, sir.

Distinguished Contributor
bingeomatics
Posts: 216
Registered: ‎04-29-2012
Message 3 of 9 (549 Views)

Re: Geodesic datum parameters

09-06-2012 11:54 PM in reply to: antoniovinci

What is a .PRJ file? How can I do it?

Binnat Khalilov
*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,649
Registered: ‎06-03-2011
Message 4 of 9 (544 Views)

Re: Geodesic datum parameters

09-07-2012 12:29 AM in reply to: bingeomatics
Distinguished Contributor
bingeomatics
Posts: 216
Registered: ‎04-29-2012
Message 5 of 9 (535 Views)

Re: Geodesic datum parameters

09-07-2012 03:40 AM in reply to: antoniovinci

antoniovinci, I didn't use a shape file and I don't reproject my dates. I want to know why in that window have not my customer parameters and all parameters are zero. Perhabs, datum changing not correctly works?

Binnat Khalilov
*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,649
Registered: ‎06-03-2011
Message 6 of 9 (534 Views)

Re: Geodesic datum parameters

09-07-2012 03:59 AM in reply to: bingeomatics

Again, you must not create anything manually, because very probably your CRS already exists.

For example, here's my Pulkowo 1942 coordinate reference system.

You should speak with a collegue with cartographic experience, and ask him what's your EPSG code (unless he has the right .PRJ).

To learn more about the _ADEDEFCRDSYS command, read this topic.

Distinguished Contributor
bingeomatics
Posts: 216
Registered: ‎04-29-2012
Message 7 of 9 (531 Views)

Re: Geodesic datum parameters

09-07-2012 04:33 AM in reply to: antoniovinci

All abut you speake I know. And I am geomatics (cartography) engineer.

Problem in that I cann't use default 7 parameters in AutoCAD Map or in EPSG. Because, for our country has own 7 parameters of changing geodesic datum from WGS-84 to Pulkovo-42. I don't create a new Pulkovo datum. I only want to creat datum changing parameter between these datums. In AutoCAd Map I did it and during creating was not a problem and all process shown normally. But when I look to View window in WKT all 7 Bursa-Wolf parameters are zero.....

Binnat Khalilov
*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,649
Registered: ‎06-03-2011
Message 8 of 9 (523 Views)

Re: Geodesic datum parameters

09-07-2012 05:32 AM in reply to: bingeomatics

bingeomatics wrote:
  • What is a .PRJ file? How can I do it? ... And I am geomatics (cartography) engineer
  • I don't create a new Pulkovo datum ... I only want to creat datum

Well, too many contradictions, sir.
I'm a technician, not a damned fortune-teller, so without data I cannot simulate your scenario to help you, I'm sorry...

Distinguished Contributor
bingeomatics
Posts: 216
Registered: ‎04-29-2012
Message 9 of 9 (517 Views)

Re: Geodesic datum parameters

09-07-2012 06:12 AM in reply to: antoniovinci

antoniovinci,

1) I know generaly what is a PRJ in ESRI shape file. I considered that PRJ which you said about a new term in AutoCAD Map

2)In really I want to creat a transformation parameters between two datums and I could do it. But only ZERO in WKT was err (I was mistaken) me....

3) Now I have find the problem, too: when you creat your own transformation parameters, it works. We must not pay attention to these ZERO. Because, I have tested it and compare with other GIS programms for several points. But, at the moment these ZERO are undecided for me.....

4) antoniovinci, for all I am very much obliged to you!

Binnat Khalilov
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.