AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Valued Contributor
50 Posts
1 Kudo
Registered: ‎10-28-2003
Post 1 of 6

Fatal error when using grip to select obect..

184 Views, 5 Replies
04-16-2012 08:47 AM

Fatal error when using grip to select obect..

Crashes

*Expert Elite*
9,786 Posts
1,210 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 2 of 6

Re: Fatal error when using grip to select obect..

04-16-2012 08:57 AM in reply to: 40032831983

Hi,

 

some questions:

  • What AutoCAD-Map3D release do you have?
  • What Servicepack have you installed for it?
  • Is it reproducable (every time you click an item) or does it appear randomly?
  • What datasource-type do you use? SHP, SDF, SQLite, ....?
  • Where does this datasource com from, what software created this data?
  • Does that datasource contain polygons, arcs, points or mixed data?
  • Have you tried to convert it to SDF and continue that way?
  • Have you tried to connect the data into a new drawing?
  • Have you checked the current drawing with _AUDIT (before and after connecting the data)

Additional info would bve helpful:

a) Screenshot from your crash

b) Data-Upload if you are allowed to show that

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Valued Contributor
50 Posts
1 Kudo
Registered: ‎10-28-2003
Post 3 of 6

Re: Fatal error when using grip to select obect..

04-16-2012 10:40 AM in reply to: 40032831983

Program - 2012 Map 3D W/Raster Design SP1,64bit

Workstation - Windows 7 Enterprise SP1, Dell T5500, E5607, 8Gb.

 

Crashes/Fatal error anytime I attempt to select anythnig using grips.. Blocks, plines, text, anything..

Just started it this morning... Last week everything was great....

*Expert Elite*
9,786 Posts
1,210 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 4 of 6

Re: Fatal error when using grip to select obect..

04-16-2012 10:55 AM in reply to: 40032831983

Hi,

 

try to login to your pc/to your Windows with another user-account, then start AutoCAD-Map .... same problem?

What has changed on your pc since it was fully functional last time? Any updates from Windows? Was there anything installed in the meantime?

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Valued Contributor
50 Posts
1 Kudo
Registered: ‎10-28-2003
Post 5 of 6

Re: Fatal error when using grip to select obect..

04-17-2012 06:24 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Tryed that, didn't make any disfference...

Reset the system var "GRIPS" to 0 then back to 1.... Fixed it.. don't know why...

Weird... but not surprising..

Thanks for trying to help!!!!

*Expert Elite*
9,786 Posts
1,210 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 6 of 6

Re: Fatal error when using grip to select obect..

04-17-2012 06:37 AM in reply to: 40032831983

Hi,

 

>> Reset the system var "GRIPS" to 0 then back to 1.... Fixed it.. don't know why...

Thank you for the feedback!

 

I also don't understand the reason why this helped, but now we know that it's worth to try it! :smileywink:

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post