AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Valued Contributor
40032831983
Posts: 50
Registered: ‎10-28-2003
Message 1 of 6 (179 Views)

Fatal error when using grip to select obect..

179 Views, 5 Replies
04-16-2012 08:47 AM

Fatal error when using grip to select obect..

Crashes

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,573
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 6 (177 Views)

Re: Fatal error when using grip to select obect..

04-16-2012 08:57 AM in reply to: 40032831983

Hi,

 

some questions:

  • What AutoCAD-Map3D release do you have?
  • What Servicepack have you installed for it?
  • Is it reproducable (every time you click an item) or does it appear randomly?
  • What datasource-type do you use? SHP, SDF, SQLite, ....?
  • Where does this datasource com from, what software created this data?
  • Does that datasource contain polygons, arcs, points or mixed data?
  • Have you tried to convert it to SDF and continue that way?
  • Have you tried to connect the data into a new drawing?
  • Have you checked the current drawing with _AUDIT (before and after connecting the data)

Additional info would bve helpful:

a) Screenshot from your crash

b) Data-Upload if you are allowed to show that

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Valued Contributor
40032831983
Posts: 50
Registered: ‎10-28-2003
Message 3 of 6 (174 Views)

Re: Fatal error when using grip to select obect..

04-16-2012 10:40 AM in reply to: 40032831983

Program - 2012 Map 3D W/Raster Design SP1,64bit

Workstation - Windows 7 Enterprise SP1, Dell T5500, E5607, 8Gb.

 

Crashes/Fatal error anytime I attempt to select anythnig using grips.. Blocks, plines, text, anything..

Just started it this morning... Last week everything was great....

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,573
Registered: ‎06-29-2007
Message 4 of 6 (172 Views)

Re: Fatal error when using grip to select obect..

04-16-2012 10:55 AM in reply to: 40032831983

Hi,

 

try to login to your pc/to your Windows with another user-account, then start AutoCAD-Map .... same problem?

What has changed on your pc since it was fully functional last time? Any updates from Windows? Was there anything installed in the meantime?

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Valued Contributor
40032831983
Posts: 50
Registered: ‎10-28-2003
Message 5 of 6 (159 Views)

Re: Fatal error when using grip to select obect..

04-17-2012 06:24 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Tryed that, didn't make any disfference...

Reset the system var "GRIPS" to 0 then back to 1.... Fixed it.. don't know why...

Weird... but not surprising..

Thanks for trying to help!!!!

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,573
Registered: ‎06-29-2007
Message 6 of 6 (157 Views)

Re: Fatal error when using grip to select obect..

04-17-2012 06:37 AM in reply to: 40032831983

Hi,

 

>> Reset the system var "GRIPS" to 0 then back to 1.... Fixed it.. don't know why...

Thank you for the feedback!

 

I also don't understand the reason why this helped, but now we know that it's worth to try it! :smileywink:

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.