AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Contributor
directapproach
Posts: 13
Registered: ‎06-26-2008
Message 1 of 3 (321 Views)

DEM - assign coordinate system

321 Views, 2 Replies
08-15-2012 12:34 PM

I'm using Map3D & Raster Design 2012.

 

I have connected to some SRTM DEM data, but the resulting terrain and contours I generated are not showing properly. Specifically, the map area is stretched out of shape (too wide L & R). I seem to recall it had to do with setting the proper "define coordinate system" option for the file.

 

Can anyone provide me with any help on what to assign, or if I'm off the mark altogether?

 

Thanks in adavnce for the help.

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,782
Registered: ‎06-03-2011
Message 2 of 3 (304 Views)

Re: DEM - assign coordinate system

08-16-2012 12:04 AM in reply to: directapproach

I fear you can't transform DEM files on-the-fly, sir.

Try to set the main CRS of your drawing (command _ADESETCRDSYS) identically to which you read in the Dem header (I bet LL84) then _MAPCONNECT the SRTM stuff again.

Product Support
phil_borycens
Posts: 202
Registered: ‎10-25-2011
Message 3 of 3 (144 Views)

Re: DEM - assign coordinate system

01-03-2014 03:17 PM in reply to: directapproach

In the 2014 release, this issue no longer exists. The recommended workflow is:

1. Run MAPCSASSIGN and assign the drawing a coordinate system.

2. Data Connect to the DEM and Add to Map.



Phil Borycens
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.