AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Active Contributor
bparmar900
Posts: 34
Registered: ‎12-20-2010
Message 1 of 3 (419 Views)

AutoCAD MAP 3D 2013 connect to Arch GIS GDB 10.0

419 Views, 2 Replies
07-06-2013 12:18 AM

 Hi all,

 

I am using AutoCAD MAP 3D 2013 32 bit version. In this, I can find connection with Arch GDB. But when I am going to connect it shows the error and the provided conection is for Arch GIS 9.3 only.

How can I get FDO for ArchGIS 10.0

 

Thanks in advance.

 

Bparmar900

 

Active Contributor
bparmar900
Posts: 34
Registered: ‎12-20-2010
Message 2 of 3 (355 Views)

Re: AutoCAD MAP 3D 2013 connect to Arch GIS GDB 10.0

07-18-2013 06:54 AM in reply to: bparmar900

Hi all again...

 

Still there is no reply from any of AutoCAD Map 3D user or even Autodesk itself.

I am a new user of AutoCAD Map 3D and I have installed evalution copy of AutoCAD Map 3D 2013. I dont have ArchGIS lisence. But I have one geodata base file of ArchGIS 10. I want to connect it and work with it in Map 3D.

As we are in planning to work on GIS base but still our platform is not desided. It would be either Autodesk or ESRI, ArchGIS. I want to find which is batter and cheaper for me. Our client are using ArchGIS. so we have file in ArchGIS geodatabase format. If AutoCAD Map 3D successfully connect with it. then It is good for us otherwise we have to go with ArchGIS solution.

Kindly do the reply asap.

 

Find the attachment for error in Map 3D while try to connect with ArchGIS GDB.

 

Thanks in advance.

 

bparmar

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,401
Registered: ‎06-29-2007
Message 3 of 3 (326 Views)

Re: AutoCAD MAP 3D 2013 connect to Arch GIS GDB 10.0

07-20-2013 05:50 AM in reply to: bparmar900

Hi,

 

the GDB file (I guess it's the personal geodatabase you mean) from ESRI used with ArcGIS is no open-source format or a format that is offical public documented, so you will have to use some converter to convert the GDB-data to something that you can read in Map3D, using tools like OGR2OGR or QGIS.

 

Good luck, - alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!