AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Active Member
cdunn1222
Posts: 6
Registered: ‎03-10-2010
Message 1 of 11 (2,486 Views)

AutoCAD Map 3D 2012 will not plot raster images

2486 Views, 10 Replies
03-26-2012 10:06 AM

We frequently create PDF files using the DWGtoPDF.pc3 .   We have a lot of drawings with a raster background image.  In version 2010 I could create a PDF and the raster image would show up.  We recently upgraded to Map 3D 2012 and although the raster shows up in the preview, it does NOT get plotted to the PDF.  Help!

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,740
Registered: ‎06-03-2011
Message 2 of 11 (2,479 Views)

Re: AutoCAD Map 3D 2012 will not plot raster images

03-26-2012 11:38 AM in reply to: cdunn1222

Try to plot to a virtual PDF printer, like the free CutePDF Writer: any changes?

Active Member
cdunn1222
Posts: 6
Registered: ‎03-10-2010
Message 3 of 11 (2,466 Views)

Re: AutoCAD Map 3D 2012 will not plot raster images

03-26-2012 05:40 PM in reply to: antoniovinci

At work, where I use the AutoCAD Map 3D 2012, I also have Adobe Acrobat 9 Standard and tried to plot to that installed printer.  Same result..... no raster image in the resulting PDF.

 

I copied the DWG file and the Raster image and took them home with me.  I have regular AutoCAD 2012 at home (yes, it's licensed and I also bought the Subsciption for the software). After copying the files to my C: drive and opened the DWG, I went to File, Plot and used the DWGtoPDF.pc3 in my regular AutoCAD 2012.  The PDF came out perfect, vectors and raster images all showed up.

 

The has to be something "weird" in AutoCAD Map 3D 2012 that keeps it from capturing the raster data.

 

The DWG is about 6.5 Meg and the image file (jpg) is about 3.5 Meg

 

Thanks in advance for any advice,

 

Cary Dunn

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,378
Registered: ‎06-29-2007
Message 4 of 11 (2,461 Views)

Re: AutoCAD Map 3D 2012 will not plot raster images

03-26-2012 11:02 PM in reply to: cdunn1222

Hi,

 

copy your "DWG to PDF.pc3"-file from your home pc and overwrite the one in your office pc. There are sometimes defect pc3-files (for PDF creation). Or try to copy your pc3 file from your 2010-version.

 

IMHO the Adobe PDF-Printer is not the best option for creating PDF's from AutoCAD is it's consuming a lot of memory, especially if you think about plotting raster-images + a file size of 6mB the memory may be an additional source of problem if you are running in 32bit mode. My best experiance is PDFCreator or the internal pc3-file (for 2012!).

 

Also verify that you disabled "transparency" in your plot-dialog if you don't need it.

 

Good luck, - alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Active Member
cdunn1222
Posts: 6
Registered: ‎03-10-2010
Message 5 of 11 (2,455 Views)

Re: AutoCAD Map 3D 2012 will not plot raster images

03-27-2012 06:01 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

I already tried copying the DWGtoPDF.pc3 file from Map 3D 2010 to the 2012 version.  It didn't work.  I got exception errors and such when I launched the plot.

 

I'll copy the pc3 file from my home computer and bring it in tomorrow and see if that fixes it.

 

Today I'm also going to download the Service Pack 1 for 2012 and install it and see if that helps.

 

Thanks for you advice

 

Cary Dunn

Valued Contributor
mbcastle
Posts: 67
Registered: ‎09-24-2008
Message 6 of 11 (1,812 Views)

Re: AutoCAD Map 3D 2012 will not plot raster images

12-03-2012 03:49 PM in reply to: cdunn1222

I have been having the same issue, and the above post mentioning that the plot worked correctly in plain AutoCAD caught my attention. I exited out of Civil 3D and restarted using the start menu item "AutoCAD Civil 3D as AutoCAD". I resent the plot and it worked perfectly. :smileyhappy: I guess the extra ovehead that is loaded with full Civil 3D was interferring somehow.

Mark Castle
Civil 3D 2014, SP1
Win 8.1 64-Bit, 8 GB RAM
Core 2 Duo 6400, Quadro FX 580
Member
wydinya
Posts: 3
Registered: ‎07-08-2013
Message 7 of 11 (1,462 Views)

Re: AutoCAD Map 3D 2012 will not plot raster images

07-08-2013 09:24 PM in reply to: cdunn1222

When plotting to PDF - with PDF in plotter name - go Properties
In device and documents setting tab - select "raster graphics".
You will see two slider bars slide the "raster and shaded/render viewports" down to about half. Then save as a .PC3 file as you leave.
On some drawings you may have to slide it a bit lower to get it to print the PDF.
Then you can just pick the PDF.PC3 file from your plotters to get this setting again in the future.
Hope it helps - it has helped me on many drawings.

*Expert Elite*
braudpat
Posts: 2,332
Registered: ‎12-15-2006
Message 8 of 11 (1,453 Views)

Re: AutoCAD Map 3D 2012 will not plot raster images

07-09-2013 09:29 AM in reply to: wydinya

 

Hello

 

Which version exactly : 32 or 64 bits ?

And how much memory on your PC ?

Which Windows ?

 

Bye, Pat

 

Bye, Pat ( Supporting Troops )
If you are happy with my answer please mark "Accept as Solution" and if very happy please give me a Kudos (Compliment) - Thanks
Distinguished Contributor
cjneper
Posts: 135
Registered: ‎11-13-2006
Message 9 of 11 (1,449 Views)

Re: AutoCAD Map 3D 2012 will not plot raster images

07-09-2013 11:46 AM in reply to: cdunn1222

I plot a lot of raster image backgrounds, and do see this issue occasionally.  In my experiences it is a memory issue.  Map 2010 was better than 2012 with memory capabilities.  In fact, 2010 was in my opinion the final release that is useable on a 32 bit system.  Anything newer requires 64 bit to be able to do anything.  As someone stated, reducing the resolution of the PDF file sometimes helps.  Otherwise, I recommend jumping to 2014 and 64 bit if you can.  That version finally resolved the ongoing 64 bit issues, and obviously works better with big data files.

Member
wydinya
Posts: 3
Registered: ‎07-08-2013
Message 10 of 11 (1,443 Views)

Re: AutoCAD Map 3D 2012 will not plot raster images

07-09-2013 04:43 PM in reply to: cdunn1222

I work for a large miing company and the computer system that I use is old Dell optiplex 780 and only 4 ram and running on XP trying to run the latest autodesk version 32 bit. We run pdf995 to convert the drawings. This is why I need to reduce the raster grapics to get the PDF to show up. 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!