AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,677
Registered: ‎09-15-2010
Message 1 of 4 (429 Views)
Accepted Solution

Any way to Control Draw Order of a WMS connection?

429 Views, 3 Replies
08-22-2013 07:52 AM

Hi, I'm a newbie with AutoCad Map.

 

I'm working with a WMS aerial image and have it connected to some Civil 3d / AutoCad Plan sheets.

 

The issue I'm having is every time a file that has this WMS attached and displayed I have to "Send To Back" in the Draw Order as it's always covering everything else in the file or at the top of the draw order.

 

Is there any trick to controlling the draw order so the map is always at the bottom? It's causing problems when I plot using Sheet Set Manager etc.

 

Any insight is appreciated.

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit

If you haven't already tried use the map task pane and display tab. Drag the WMS connected layer below the Base Map.

*Expert Elite*
Murph
Posts: 2,063
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 4 (413 Views)

Re: Any way to Control Draw Order of a WMS connection?

08-22-2013 05:24 PM in reply to: Jay_B

If you haven't already tried use the map task pane and display tab. Drag the WMS connected layer below the Base Map.

Murph
Supportting the troops daily.
*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,677
Registered: ‎09-15-2010
Message 3 of 4 (399 Views)

Re: Any way to Control Draw Order of a WMS connection?

08-23-2013 05:23 AM in reply to: Murph

Murph wrote:

If you haven't already tried use the map task pane and display tab. Drag the WMS connected layer below the Base Map.


Thanks Murph! While those exact steps didn't work for me, it was enough of a hint to get it to work.

I had to drag the base map above the WMS connected layer and it worked (using the inverse of your steps).

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
*Expert Elite*
Murph
Posts: 2,063
Registered: ‎11-13-2006
Message 4 of 4 (395 Views)

Re: Any way to Control Draw Order of a WMS connection?

08-23-2013 05:48 AM in reply to: Jay_B

Glad to help, just be aware that images from data connect and layouts don't always play nice together. The image may shift a bit in the viewport esp. if the image is in a different coordinate system than your project.

Murph
Supportting the troops daily.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!