AutoCAD LT General Discussion

AutoCAD LT General Discussion

Reply
Member
allenhodge
Posts: 3
Registered: ‎12-09-2005
Message 1 of 11 (1,163 Views)

polar tracking extension lines not working

1163 Views, 10 Replies
12-09-2005 07:42 AM
Has anyone had the problem of your polar tracking extension lines working in one direction, but not perpendicular to that orientation? For example, when drawing a simple rectangle after drawing (2) sides, If I go to snap to my initial starting point to show a vertical extension line to intersect with my third line I am drawing, the vertical extension will not show up, even though the horizonatal extension line is visible, and even though it snaps to the my starting point to where I wish have the polar tracking show the vertical extension....Any suggestions appreciated....
Member
allenhodge
Posts: 3
Registered: ‎12-09-2005
Message 2 of 11 (1,163 Views)

Re: polar tracking extension lines not working

12-09-2005 07:50 AM in reply to: allenhodge
I also have verified that in my Polar Tracking settings that the Polar tracking is "On" and my incremental angles is set correctly. I have tried it with the Polar Angle measurement to both "Absolute" and "Relative to last segment", but still cannot get the vertical extension line to show up after snapping on my initial starting point to meet the visible horizontal extension line.
*Dave Byrnes
Message 3 of 11 (1,163 Views)

Re: polar tracking extension lines not working

12-09-2005 04:44 PM in reply to: allenhodge
It sounds like you're looking for object snap tracking which is not a
feature of LT.
--
Dave Byrnes / Vancouver, BC
Autodesk Discussion Group Facilitator

wrote in message news:5034167@discussion.autodesk.com...
Has anyone had the problem of your polar tracking extension lines working in
one direction, but not perpendicular to that orientation? For example, when
drawing a simple rectangle after drawing (2) sides, If I go to snap to my
initial starting point to show a vertical extension line to intersect with
my third line I am drawing, the vertical extension will not show up, even
though the horizonatal extension line is visible, and even though it snaps
to the my starting point to where I wish have the polar tracking show the
vertical extension....Any suggestions appreciated....
Member
allenhodge
Posts: 3
Registered: ‎12-09-2005
Message 4 of 11 (1,163 Views)

Re: polar tracking extension lines not working

12-11-2005 05:34 AM in reply to: allenhodge
Thank you Dave..have a nice day.
Active Member
cmilam110
Posts: 6
Registered: ‎12-13-2012
Message 5 of 11 (651 Views)

Re: polar tracking extension lines not working

09-04-2013 03:45 PM in reply to: allenhodge

hi. I am also having tracking issues.  polar tracking is on, running osnaps are enabled, I am trying to find the centerpoint of a rectangle (to place an elipse.  I do not have LT.  I have a full version (student) of 2012.  would that be the same?  My textbook has provided me with this tutorial. 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,362
Registered: ‎11-06-2003
Message 6 of 11 (647 Views)

Re: polar tracking extension lines not working

09-04-2013 04:53 PM in reply to: allenhodge
Polar Tracking has nothing to do with it, you want OTRACK, object tracking: look it up in HELP but feel free to post back if you get stuck.
Watch this too: http://m.youtube.com/watch?v=OdW8ap_ZH5c
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
cmilam110
Posts: 6
Registered: ‎12-13-2012
Message 7 of 11 (644 Views)

Re: polar tracking extension lines not working

09-04-2013 08:22 PM in reply to: pendean

Thanks for your help. It worked fine until I opened a new file.  I had polar tracking and osnaps both turned on so i couldnt understand... I also had to enable a button in the osnaps settings/dialogue box on the right to connect the two?  Thanks again to all.

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,362
Registered: ‎11-06-2003
Message 8 of 11 (636 Views)

Re: polar tracking extension lines not working

09-05-2013 05:12 AM in reply to: cmilam110
So in the new file these were just turned off? and turning them on fixed it?
As a side note, do this: right-click over any of these icons (polar, osnap, grid etc.) and uncheck USE ICON. Now you see the names of the buttons and we won't have to guess which buttons we are all talking about.
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
cmilam110
Posts: 6
Registered: ‎12-13-2012
Message 9 of 11 (627 Views)

Re: polar tracking extension lines not working

09-05-2013 10:51 AM in reply to: pendean

oh, hi pendean.  Sorry I wasn't more clear.  The book exercise required me to open a new dwg with the 'startup wizard' (that'll get ya lazy in a hurry).  My new dwg had the buttons enabled but did not track.  Although both buttons were on and the settings were verified.  There is a box in the osnaps settings on the right/top that must be checked (osnap tracking) sigh.  Then my polar tracking worked? The book was so clear on which settings to use (i had checked and rechecked).  I guess i just rambled all the things i was 'tripping' over in my mind that didn't make sense. It works, I survived, and will someday move on to be an expert elite. :smileyhappy:.  Er.. My solution to the forums is that I 'read only'. Again, thank you so very much for your time.

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,362
Registered: ‎11-06-2003
Message 10 of 11 (621 Views)

Re: polar tracking extension lines not working

09-05-2013 12:46 PM in reply to: cmilam110
Keep at it: many of us learned AutoCAD the same way too.
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!