AutoCAD LT General Discussion

AutoCAD LT General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
Dazzman
Posts: 152
Registered: ‎06-27-2006
Message 1 of 12 (1,202 Views)

LT 2015

1202 Views, 11 Replies
03-21-2014 03:48 AM

I now have the option to download Autodesk AutoCAD LT 2015 Network English Win 64bit as well as the standard Autodesk AutoCAD LT English 2015 Win 64 SLM.


Is the Network version now available to everyone and if so what are the cost implications of moving from fixed to NLM LT?

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,666
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 12 (1,162 Views)

Re: LT 2015

03-21-2014 05:29 AM in reply to: Dazzman
LT is still LT.
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Distinguished Contributor
Dazzman
Posts: 152
Registered: ‎06-27-2006
Message 3 of 12 (1,141 Views)

Re: LT 2015

03-21-2014 06:20 AM in reply to: Dazzman

I understand that but what I’m getting at is that I now have the option to download a network version if you run it you get the option to setup LT with a network license manager to me this is a new feature that we haven’t had before so that’s why I’m asking do we now get the option of transferring from SLM to NLM free of charge.

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,666
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 12 (1,133 Views)

Re: LT 2015

03-21-2014 06:37 AM in reply to: Dazzman
It appears that under "extras" in the download section in Subscription that there is indeed a Network license download for LT 2015. Woohoo!
It's on the subscription page so it's free based on your subscription counts:license numbers (you don't get two or more concurrent uses if you only have a single license on subscription for example). Go for it.
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,678
Registered: ‎09-13-2007
Message 5 of 12 (1,097 Views)

Re: LT 2015

03-21-2014 11:52 AM in reply to: Dazzman
no a network version is not free
Contributor
kozakb
Posts: 13
Registered: ‎03-17-2009
Message 6 of 12 (917 Views)

Re: LT 2015

03-24-2014 09:57 AM in reply to: DarrenP

We have 5 standalone LT licenses.  I've looked everywhere but can't find any information on the network download for 2015 LT.  Could you please provide more information on how it works, costs, possible transfer from standalone to network licenses, etc.  The network setup would be bettter than always transferring licenses with the transfer utility.

 

Thanks in advance.

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,666
Registered: ‎11-06-2003
Message 7 of 12 (911 Views)

Re: LT 2015

03-24-2014 10:13 AM in reply to: kozakb
Do you have LT2015? Are you on Subscription? If yes to both, the downloads are available for free at the subscription website once you log into it with your account information.

This is a peer support website, end-users like you helping other end-users like you. You will need to contact an Autodesk Reseller in your region for pricing, availablity and options/details if you are not on subscription and do not have access to LT2015.
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Contributor
kozakb
Posts: 13
Registered: ‎03-17-2009
Message 8 of 12 (839 Views)

Re: LT 2015

03-25-2014 08:49 AM in reply to: Dazzman

Thank you for the help.  I sent a note to Autodesk through our subscription account regarding the network version and how to switch.

 

The first reply, had a paragraph stating: "Do be aware, AutoCAD LT is not available as a network, only a standalone.  If you should need a network license, you will need to upgrade to full version AutoCAD, which does have a network licensing option."

 

The second reply I received a couple of minutes after the first stated: "We apologize for the incorrect download in your Subscription Center.  The Front Desk has alerted us to the issue, and we are currently working to resolve this for our affected customers."

 

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,666
Registered: ‎11-06-2003
Message 9 of 12 (823 Views)

Re: LT 2015

03-25-2014 11:22 AM in reply to: Dazzman
I'm hearing mixed information as well: it appears that not everyone at Autodesk is up on the latest information.
Hopefully all will be revealed and confirmed after the official public announcement of all the 2015 products this Thursday.

Of course this would not be the first time LT features got pulled at the last minute :smileysad:
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,678
Registered: ‎09-13-2007
Message 10 of 12 (735 Views)

Re: LT 2015

03-27-2014 07:45 AM in reply to: pendean

it seems autodesk pulled off the network version of autocad lt 2015

it doesn't show up anymore

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.