AutoCAD LT General Discussion

AutoCAD LT General Discussion

Reply
me
New Member
me
Posts: 1
Registered: ‎01-11-2013
Message 1 of 8 (1,970 Views)
Accepted Solution

Drawing preview pane missing from open dialogue box

1970 Views, 7 Replies
01-11-2013 02:27 AM

When ever I open a drawing from the file menu or open file icon, the preview pane is missing from the dialogue box. I is there if i use file new or when I insert a block of file. Please can anyone help. Please see attached screen print.

 

Acad LT2013 

It's right there in the registery...  This is what it looks like in 2010 LT.  Is it set to 1?

 

The other question if it's not there: do you have a registery cleaner running?  If so, make an exeption for AutoCAD so it doesn't mess stuff up again and do a repair install of AutoCAD.

 

(if ("mysolution"=answer) then (click "Accept As Solution"))

*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,204
Registered: ‎04-10-2005
Message 2 of 8 (1,954 Views)

Re: Drawing preview pane missing from open dialogue box

01-11-2013 04:48 AM in reply to: me

That looks like a graphics issue.

Computer and Video Specs?

OS - Are you running Aero theme (If that is part of your OS)?

Hardware acceleration may be another item to look at (In my case having it On works better overall.)

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Valued Mentor
bgingerich
Posts: 276
Registered: ‎08-29-2011
Message 3 of 8 (1,947 Views)

Re: Drawing preview pane missing from open dialogue box

01-11-2013 05:23 AM in reply to: me

This may be the solution for you. 

 

There are two possible ones there.

 

(if ("mysolution"=answer) then (click "Accept As Solution"))
------------------------------------------------------------------------------------

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Brandon Gingerich
Member
horatio47
Posts: 3
Registered: ‎01-31-2011
Message 4 of 8 (1,812 Views)

Re: Drawing preview pane missing from open dialogue box

05-09-2013 04:33 AM in reply to: bgingerich

Hi there,

 

i've looked at your solution but editing the profile only seems to be an option for Full AutoCAD users.  I can't seem to apply this fix to LT 2014.

 

Any ideas?

*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,204
Registered: ‎04-10-2005
Message 5 of 8 (1,804 Views)

Re: Drawing preview pane missing from open dialogue box

05-09-2013 06:19 AM in reply to: me
Is the registry key not there in the LT registry path?
Or I guess a better question would be do you feel comfortable editing the Registry?
Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Valued Mentor
bgingerich
Posts: 276
Registered: ‎08-29-2011
Message 6 of 8 (1,798 Views)

Re: Drawing preview pane missing from open dialogue box

05-09-2013 06:44 AM in reply to: horatio47

It's right there in the registery...  This is what it looks like in 2010 LT.  Is it set to 1?

 

The other question if it's not there: do you have a registery cleaner running?  If so, make an exeption for AutoCAD so it doesn't mess stuff up again and do a repair install of AutoCAD.

 

(if ("mysolution"=answer) then (click "Accept As Solution"))

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Brandon Gingerich
Member
horatio47
Posts: 3
Registered: ‎01-31-2011
Message 7 of 8 (1,788 Views)

Re: Drawing preview pane missing from open dialogue box

05-09-2013 07:39 AM in reply to: me

Boom!! that worked!

 

Thanks ever so much.  My lack of admin rights didn't allow me to access the reg editor but my companies IT people have sorted it

 

Thanks again,

Neil

Contributor
jdf0911
Posts: 17
Registered: ‎03-28-2006
Message 8 of 8 (568 Views)

Re: Drawing preview pane missing from open dialogue box

05-05-2014 10:40 AM in reply to: bgingerich

I have this same problem but with AutoCAD 2014 full version. Can you tell me how to find "previewvisible" in the registry editor?

 

Thank you,

Melissa

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.