AutoCAD Land Desktop

AutoCAD Land Desktop

Reply
Contributor
JMont
Posts: 13
Registered: ‎08-07-2006
Message 1 of 8 (228 Views)

Text Won't Mask - Hold's Z-Position

228 Views, 7 Replies
04-24-2007 10:49 AM
Unable to mask text in ACAD Land Desktop 2007. The particular text which I'm trying to mask will not flatten to zero and I believe that this is what is causing the problem. Manually editing the properties and 'Flatten Z-values' to zero don't work. If I edit the text alignment z to 0 I still get a position z of something like -0.017302934. When I run text mask on said text, I get a return of "Invalid option keyword". What is going on with my text that I cannot completely set it's z-coordinate to zero? I have tried moving it 0,0,0 and yet nothing. Running out of ideas and I have about 300 text objects that need masks. Please help.

Thanks.
*Allen Jessup
Message 2 of 8 (228 Views)

Re: Text Won't Mask - Hold's Z-Position

04-24-2007 11:31 AM in reply to: JMont
Convert them to MText and use the background mask. I know it doesn't address
the elevation problem but it'll get you plotting in the mean time.

Allen

wrote in message news:5562809@discussion.autodesk.com...
Unable to mask text in ACAD Land Desktop 2007. The particular text which
I'm trying to mask will not flatten to zero and I believe that this is what
is causing the problem. Manually editing the properties and 'Flatten
Z-values' to zero don't work. If I edit the text alignment z to 0 I still
get a position z of something like -0.017302934. When I run text mask on
said text, I get a return of "Invalid option keyword". What is going on
with my text that I cannot completely set it's z-coordinate to zero? I have
tried moving it 0,0,0 and yet nothing. Running out of ideas and I have
about 300 text objects that need masks. Please help.

Thanks.
*Don Reichle
Message 3 of 8 (228 Views)

Re: Text Won't Mask - Hold's Z-Position

04-25-2007 05:05 PM in reply to: JMont
And since you mentioned LDT 2K7, then everybody has been expecting me to ask
if you've got the necessary Service Packs for this release yet JMont?

If not then the WebPage for them is in the tinyurl:
http://tinyurl.com/25un8x

HTH

--
Don Reichle
"The only thing worse than training your staff, and having them leave is -
not training your staff, and having them stay." :-o
A reminder taken from Graphics Solution Providers' Calendar page
-------------------------- ------------------------------------------
!! Please discuss whatever we tell you with your SysMgr !!
!! They appreciate staying in the loop :-) !!

LDT-2K4
AMD Athlon64 2.2GHz 2GB RAM
XPPro 32bit SP2
WD Raptor 10K-rpm 37GB HD
Nvidia GeForce FX 5200 128MB

"The only Constant is Change".

"Allen Jessup" wrote in message
news:5562879@discussion.autodesk.com...
Convert them to MText and use the background mask. I know it doesn't address
the elevation problem but it'll get you plotting in the mean time.

Allen

wrote in message news:5562809@discussion.autodesk.com...
Unable to mask text in ACAD Land Desktop 2007. The particular text which
I'm trying to mask will not flatten to zero and I believe that this is what
is causing the problem. Manually editing the properties and 'Flatten
Z-values' to zero don't work. If I edit the text alignment z to 0 I still
get a position z of something like -0.017302934. When I run text mask on
said text, I get a return of "Invalid option keyword". What is going on
with my text that I cannot completely set it's z-coordinate to zero? I have
tried moving it 0,0,0 and yet nothing. Running out of ideas and I have
about 300 text objects that need masks. Please help.

Thanks.
Contributor
JMont
Posts: 13
Registered: ‎08-07-2006
Message 4 of 8 (228 Views)

Re: Text Won't Mask - Hold's Z-Position

04-27-2007 05:32 AM in reply to: JMont
Thank you for the reply's. I have not been able to solve this problem yet. I have been able to workaround it by wiping out rectangles around each text object. Below is my current system's configuration. I have had Service Pack 2A since it came out several months ago.

System:
Gateway, P4, 2Ghz, 1.5Gb RAM, Windows XP Professional SP2

Autodesk:
Autodesk Land Desktop 2007 (Service Pack 2a)
Autodesk Civil 3d Civil Design Companion 2007
Autodesk Survey 2007
Autodesk Land Desktop 3 2000 (Service Pack 1)
Autodesk Civil Design 3 2000
Autodesk Survey 3 2000
*Don Reichle
Message 5 of 8 (228 Views)

Re: Text Won't Mask - Hold's Z-Position

04-27-2007 03:41 PM in reply to: JMont
Not that it "should" be of consequence with the issue you've brought up
JMont, but after you installed the 2K7 "product line", did you perform a
Repair on the previous "product line" you mentioned?

That comes from the ReadMe on the CD/DVD (since around the LDT 2000i
release), so you can check that out for yourself - when you have the time.

And I always had a 2002 dwg file format, when I used LDT 3?

--
Don Reichle
"The only thing worse than training your staff, and having them leave is -
not training your staff, and having them stay." :-o
A reminder taken from Graphics Solution Providers' Calendar page
-------------------------- ------------------------------------------
!! Please discuss whatever we tell you with your SysMgr !!
!! They appreciate staying in the loop :-) !!

LDT-2K4
AMD Athlon64 2.2GHz 2GB RAM
XPPro 32bit SP2
WD Raptor 10K-rpm 37GB HD
Nvidia GeForce FX 5200 128MB

"The only Constant is Change".

wrote in message news:5566705@discussion.autodesk.com...
Thank you for the reply's. I have not been able to solve this problem yet.
I have been able to workaround it by wiping out rectangles around each text
object. Below is my current system's configuration. I have had Service
Pack 2A since it came out several months ago.

System:
Gateway, P4, 2Ghz, 1.5Gb RAM, Windows XP Professional SP2

Autodesk:
Autodesk Land Desktop 2007 (Service Pack 2a)
Autodesk Civil 3d Civil Design Companion 2007
Autodesk Survey 2007
Autodesk Land Desktop 3 2000 (Service Pack 1)
Autodesk Civil Design 3 2000
Autodesk Survey 3 2000
Contributor
JMont
Posts: 13
Registered: ‎08-07-2006
Message 6 of 8 (228 Views)

Re: Text Won't Mask - Hold's Z-Position

04-30-2007 08:17 AM in reply to: JMont
Hi Don,

Yes, I repaired my 2002 LDT after installing 2007.

And I should have wrote 2002 instead of 2000.
*Don Reichle
Message 7 of 8 (228 Views)

Re: Text Won't Mask - Hold's Z-Position

04-30-2007 02:14 PM in reply to: JMont
Well then there's only one more option for you to try, as far as I know, and
it's fairly extreme I should warn you:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/item?siteID=123112&id=8018911&linkID=9240777

I've seen that help others here with the problems they've reported with LDT
2K7.

HTH and discuss this recommendation with your SysMgr prior to implementing
it please.

--
Don Reichle
"The only thing worse than training your staff, and having them leave is -
not training your staff, and having them stay." :-o
A reminder taken from Graphics Solution Providers' Calendar page
-------------------------- ------------------------------------------
!! Please discuss whatever we tell you with your SysMgr !!
!! They appreciate staying in the loop :-) !!

LDT-2K4
AMD Athlon64 2.2GHz 2GB RAM
XPPro 32bit SP2
WD Raptor 10K-rpm 37GB HD
Nvidia GeForce FX 5200 128MB

"The only Constant is Change".

wrote in message news:5569161@discussion.autodesk.com...
Hi Don,

Yes, I repaired my 2002 LDT after installing 2007.

And I should have wrote 2002 instead of 2000.
Contributor
JMont
Posts: 13
Registered: ‎08-07-2006
Message 8 of 8 (228 Views)

Re: Text Won't Mask - Hold's Z-Position

08-22-2007 08:14 AM in reply to: JMont
I think I've found out what is causing this issue. It seems to be that the contour labels I am trying to mask are not aligned with the UCS. In this case, how do I go about aligning text to the UCS? Has anyone found a solution to this?
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.