AutoCAD Freestyle

AutoCAD Freestyle

Reply
Member
mjcorv
Posts: 5
Registered: ‎09-03-2010
Message 1 of 13 (2,854 Views)

Unable to run AutoCAD Freestyle

2854 Views, 12 Replies
09-03-2010 08:27 AM

The following info is displayed in a dialog box upon attempting to start Freestyle:

 

Unable to run AutoCAD Freestyle.  This may be due to one of the following reasons:
1) This version of AutoCAD Freestyle was not installed properly.  In this case, you may wish ot reinstall AutoCAD Freestyle.
2) You do not have sufficient rights to run AutoCAD Freestyle.

 

Background:

  1. Installed Freestyle on desktop PC & laptop.
  2. Freestyle app runs on desktop.
  3. Had to install new HD on laptop. This led to reinstalling Freestyle on the laptop.
  4. Upon reinstall received the message above.
  5. Reinstalled again & continued to receive message above.
  6. Assumed this was a licensing issue & contacted Registration & Activation (800.551.1490)
  7. Registration & Activation required a "Request Code" from the Freestyle app on the laptop.  Explained this was not do-able since I cannot run the app on the laptop
  8. Contacted Technical Support (425.402.8428). They had no knowledge that this software app existed & recommended I "run as" Admin.  Although I was logged in as Admin already I followed their instructions, however, once again received the above message.
  9. Spoke with Registration & Activation again and they directed me to Installation Support Group (949.595.2189).  When I attempt to call I constantly receive a busy signal.

Any thoughts...

 

Thanks,

Mike

 

 

 

Product Support
avto
Posts: 275
Registered: ‎10-07-2008
Message 2 of 13 (2,849 Views)

Re: Unable to run AutoCAD Freestyle

09-03-2010 08:54 AM in reply to: mjcorv

Hi Mike,

 

Sorry to hear that you are having trouble running Freestyle.

I'm wondering if before replacing HD on your laptop, were you able to use Freestyle on the laptop?

What OS are you running on your laptop?

 

Could you provide Freestyle install log files from your TEMP folder?

To obtain Freestyle installation log files.

1. Uninstall Freestyle

2. See if AutoCAD Freestyle folder is in  

    Windows XP:

       C:\Documents and Settings\ your_user_name\Application Data\Autodesk

     Windows Vista or 7:

        C:\Users\your_user_name\AppData\Roaming\Autodesk

     And if presents then rename it (e.g. old _AutoCAD Freestyle)

3. Type %TEMP% in the address bar of Windows explorer and hit Enter key to open TEMP folder.

4. Delete the content of TEMP folder

5. Start installing Freestyle and monitor TEMP folder for log files.

6. Please provide log files created by the installer.

 

Regards,

Avto

 



Avto Chachava
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.
Member
mjcorv
Posts: 5
Registered: ‎09-03-2010
Message 3 of 13 (2,843 Views)

Re: Unable to run AutoCAD Freestyle

09-03-2010 10:19 AM in reply to: avto

Avto,

 

Thank you for your quick response.  The OS on the laptop is XP Pro 2002 SP3.  Uninstalled Freestyle.  Re-Installed & received same message.  Log file is attached.

 

Thanks,

Mike

Product Support
avto
Posts: 275
Registered: ‎10-07-2008
Message 4 of 13 (2,839 Views)

Re: Unable to run AutoCAD Freestyle

09-03-2010 11:12 AM in reply to: mjcorv

Hi Mike,

 

Based on the log file it appears that Freestyle was successfully installed.

Can you please try starting Freestyle with /nohardware switch?

 

Please refer to the post below how to set the switch.

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-Freestyle/Freestyle-crashes-at-start-up/td-p/2692096

 

Regards,

Avto



Avto Chachava
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.
Member
mjcorv
Posts: 5
Registered: ‎09-03-2010
Message 5 of 13 (2,836 Views)

Re: Unable to run AutoCAD Freestyle

09-03-2010 12:04 PM in reply to: avto

Avto,

 

Tried the switch ( /nohardware ).  App failed again with same message.

 

Thanks,

Mike

Product Support
avto
Posts: 275
Registered: ‎10-07-2008
Message 6 of 13 (2,831 Views)

Re: Unable to run AutoCAD Freestyle

09-03-2010 01:01 PM in reply to: mjcorv

Can you provide your system information.  To obtain sys info on Windows XP:

 

1.Click Start > Run, type: winmsd and click OK

2.Highlight the ‘System Summary’ and then click on File and Export...

3.Then you can save as a .txt file

 

Regards,



Avto Chachava
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.
Member
mjcorv
Posts: 5
Registered: ‎09-03-2010
Message 7 of 13 (2,828 Views)

Re: Unable to run AutoCAD Freestyle

09-03-2010 03:58 PM in reply to: avto

Avto,

 

System Summary info attached.

 

Thanks,

Mike

Product Support
avto
Posts: 275
Registered: ‎10-07-2008
Message 8 of 13 (2,820 Views)

Re: Unable to run AutoCAD Freestyle

09-03-2010 07:46 PM in reply to: mjcorv

I’m sorry Mike, but your laptop doesn’t meet minim system requirements for Freestyle.


•Microsoft® Windows® 7, Microsoft® Windows Vista® (SP 2 or higher), or Microsoft® Windows® XP (SP3) or higher
•32-bit or 64-bit system
•1 GB RAM
•1 GB free hard drive space

 

Regards,



Avto Chachava
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.
Member
mjcorv
Posts: 5
Registered: ‎09-03-2010
Message 9 of 13 (2,796 Views)

Re: Unable to run AutoCAD Freestyle

09-06-2010 01:45 PM in reply to: avto

Avto,

 

So are we just talking about RAM?  Everything else appears up to spec.  If it is the RAM can an increase in the Paging File work or must I simply purchase more RAM?

 

Thanks for all your help,

Mike

Product Support
avto
Posts: 275
Registered: ‎10-07-2008
Message 10 of 13 (2,776 Views)

Re: Unable to run AutoCAD Freestyle

09-07-2010 09:57 AM in reply to: mjcorv

Hi Mike,

 

Definitely you need to increase your RAM to 1 G at least, and please also note that your graphics card ATI Mobility Radeon 9100 is not listed in AutoCAD Graphics Hardware List, thus Freestyle has not been tested on it.  So your video card maybe an issue too.

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/hc?siteID=123112&id=6711853&linkID=9240618&is_results=1&card_se...

 

Regards,

Avto



Avto Chachava
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.