AutoCAD for Mac General Discussion

AutoCAD for Mac General Discussion

Reply
New Member
macabyte
Posts: 2
Registered: ‎10-27-2010
Message 1 of 16 (11,276 Views)

Open Drawing - Not and Educational Product Drawing???

11276 Views, 15 Replies
10-27-2010 07:49 PM

Giday there I have downloaded "Autocad" for mac and have activated it as a student.

Now when I start the program I receive an error message.

 

"The drawing file being opened was not created by a productfrom an

Autodesk Education Suite.If you save this drawing, it will always be

plotted with the following plot stamp.

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

It is recommended the you save this drawing with a different name.

 

Sorry but I'm totally new to this - where do I go to change this?

Thanks in advance for your help.

Active Contributor
d-web
Posts: 46
Registered: ‎07-16-2004
Message 2 of 16 (11,262 Views)

Re: Open Drawing - Not and Educational Product Drawing???

10-27-2010 10:19 PM in reply to: macabyte

If the drawing you are opening in the educational version was created by a regular Autocad product, the educational version will add the PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT plot stamp when it's saved. if you don't want to have that permanently added to the original file, you need to change the name as you save. Then the original drawing file can be opened with other Autocad products without having the PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT plot stamp added

 

I don't believe there is any way to change that. 

New Member
macabyte
Posts: 2
Registered: ‎10-27-2010
Message 3 of 16 (11,258 Views)

Re: Open Drawing - Not and Educational Product Drawing???

10-27-2010 11:24 PM in reply to: macabyte

Thanks for the reply. This is not one of my drawings as I have not done anything in the program as yet. This is the very first thing that comes up before the program starts. If I am unable to change this, annoying as it is, then I will have to persevere with it. Like is said "it only happens when I launch the program.

*Expert Elite*
pendean
Posts: 22,244
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 16 (11,239 Views)

Re: Open Drawing - Not and Educational Product Drawing???

10-28-2010 04:37 AM in reply to: macabyte

Your AutoCAD is opening a file that has never been saved in the EDU version: it ALWAYS opens a file when you start the program, nature of AutoCAD, so that is the problem. The above answer, while accurate, is not relevant the answer to your issue I believe.

 

You'll have to wait for someone that uses EDU software regularly to answer why it happens and if there is a known cure, unless you wish to have someone help you create a startup file you can always use.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
New Member
tommyjames337
Posts: 1
Registered: ‎03-23-2011
Message 5 of 16 (10,354 Views)

Re: Open Drawing - Not and Educational Product Drawing???

03-23-2011 10:54 PM in reply to: macabyte

I have this exact same problem, and it's something that REALLY needs to be fixed! In my drafting class, I can't print anything because it has the stupid message all over the prints! Just DUMB! PLEASE AUTODESK! HEEEEELLLLLLPPPP!!!!

Member
Secu11
Posts: 5
Registered: ‎02-02-2011
Message 6 of 16 (10,171 Views)

Re: Open Drawing - Not and Educational Product Drawing???

04-20-2011 02:12 AM in reply to: macabyte

I followed the advice, changed the file name, the file path ut without any effect. I hope there is a better solution for this annoying problem.

Member
ecmruss88
Posts: 4
Registered: ‎08-22-2011
Message 7 of 16 (9,555 Views)

Re: Open Drawing - Not and Educational Product Drawing???

08-30-2011 08:37 PM in reply to: tommyjames337

I am having the same problem... did you find a way to open it??? It just keeps trying to load and then nothing happens?? 

Help

Member
ecmruss88
Posts: 4
Registered: ‎08-22-2011
Message 8 of 16 (9,554 Views)

Re: Open Drawing - Not and Educational Product Drawing???

08-30-2011 08:38 PM in reply to: macabyte

Hi, just wondering if you found a way to fix this problem, I purchased the program, installed it and now Im not able to open it at all, the same message comes up and it loads.. but nothing happens. Can you help me? :smileyhappy:

Member
ecmruss88
Posts: 4
Registered: ‎08-22-2011
Message 9 of 16 (9,544 Views)

Re: Open Drawing - Not and Educational Product Drawing???

08-30-2011 11:39 PM in reply to: macabyte
I'm not able to even get that far to open a drawing at all, it won't stop loading and the program never opens?? Would this be to do with the memory on the laptop??
New Member
rylan.mcmullen
Posts: 1
Registered: ‎01-25-2013
Message 10 of 16 (6,036 Views)

Re: Open Drawing - Not and Educational Product Drawing???

01-25-2013 09:22 AM in reply to: macabyte

Im in school and taking Drafting. This program is exactly what the message is saying - Education Suite. So no matter the drawings being opened, for as long as you are running this suite it will stamp everything with the Education Sutie border headings. 

Unfortunely I dont think there is a resolution for this unless you upgrade your license. This suite is meant for educational purposes, so any drawings you  create can't be used to make money. 

I have looked into ways to try and remove it, and have come up empty handed. 

 

 

~R.McMullen

 

Edited by
Discussion_Admin

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.