AutoCAD for Mac General Discussion

AutoCAD for Mac General Discussion

Reply
Active Member
michael
Posts: 7
Registered: ‎04-20-2012
Message 1 of 36 (3,218 Views)
Accepted Solution

AutoCad 2013 LT for Mac

3218 Views, 35 Replies
04-20-2012 11:07 AM

How can I set the default save as to 2004?

 

i have read and tried the various suggestions from previous posts and seem to be unable to get it to change - 

 

thanks

 

md

Hi md,

 

1. Quit AutoCAD.

2. Open Terminal.app

3. To set default format for save to AutoCAD 2004 format - copy this string an paste it to Terminal command prompt:

defaults write "com.autodesk.AutoCAD LT.R19.0.ACADLT-B033.409" "HKEY_CURRENT_USER.SOFTWARE.AUTODESK.AUTOCAD LT.R19·0.PROFILES.<<UNNAMED PROFILE>>.GENERAL.DEFAULTFORMATFORSAVE" -int 24

4. To revert back:

defaults write "com.autodesk.AutoCAD LT.R19.0.ACADLT-B033.409" "HKEY_CURRENT_USER.SOFTWARE.AUTODESK.AUTOCAD LT.R19·0.PROFILES.<<UNNAMED PROFILE>>.GENERAL.DEFAULTFORMATFORSAVE" -int 60

Maxim

*Expert Elite*
maxim_k
Posts: 4,069
Registered: ‎07-22-2010
Message 2 of 36 (3,206 Views)

Re: AutoCad 2013 LT for Mac

04-20-2012 09:10 PM in reply to: michael

Hi md,

 

1. Quit AutoCAD.

2. Open Terminal.app

3. To set default format for save to AutoCAD 2004 format - copy this string an paste it to Terminal command prompt:

defaults write "com.autodesk.AutoCAD LT.R19.0.ACADLT-B033.409" "HKEY_CURRENT_USER.SOFTWARE.AUTODESK.AUTOCAD LT.R19·0.PROFILES.<<UNNAMED PROFILE>>.GENERAL.DEFAULTFORMATFORSAVE" -int 24

4. To revert back:

defaults write "com.autodesk.AutoCAD LT.R19.0.ACADLT-B033.409" "HKEY_CURRENT_USER.SOFTWARE.AUTODESK.AUTOCAD LT.R19·0.PROFILES.<<UNNAMED PROFILE>>.GENERAL.DEFAULTFORMATFORSAVE" -int 60

Maxim

Architect
MARSS

MacACAD | MARSS


Active Member
xkaila
Posts: 6
Registered: ‎05-10-2012
Message 3 of 36 (3,038 Views)

Re: AutoCad 2013 LT for Mac

05-10-2012 03:39 PM in reply to: michael

what would the code be for regular autocad 2013? not LT? i've been searching everywhere for the answer and cannot find it. and what is the code for default file format in 2002?

*Expert Elite*
maxim_k
Posts: 4,069
Registered: ‎07-22-2010
Message 4 of 36 (2,987 Views)

Re: AutoCad 2013 LT for Mac

05-11-2012 08:09 AM in reply to: xkaila

Hi,

 

Not a problem. Here are the codes:

1 - AutoCAD R12 DXF

12 - AutoCAD 2000 DWG
13 - AutoCAD 2000 DXF

24 - AutoCAD 2004 DWG
25 - AutoCAD 2004 DXF

36 - AutoCAD 2007 DWG
37 - AutoCAD 2007 DXF

48 - AutoCAD 2010 DWG
49 - AutoCAD 2010 DXF
50 - AutoCAD 2010 DWT

60 - AutoCAD 2013 DWG
61 - AutoCAD 2013 DXF
62 - AutoCAD 2013 DWT

 

For AutoCAD 2002 use "12" (AutoCAD 2000 DWG)


HTH

Maxim

Architect
MARSS

MacACAD | MARSS


Active Member
xkaila
Posts: 6
Registered: ‎05-10-2012
Message 5 of 36 (2,939 Views)

Re: AutoCad 2013 LT for Mac

05-15-2012 10:34 AM in reply to: michael

thank you.

but what about the code to enter in terminal? because it is different for the full version of autocad 2013 than lte? and the "set av" "DefaultFormatForSave" does not work i'm afraid.

*Expert Elite*
maxim_k
Posts: 4,069
Registered: ‎07-22-2010
Message 6 of 36 (2,934 Views)

Re: AutoCad 2013 LT for Mac

05-15-2012 12:01 PM in reply to: xkaila

For full version of AutoCAD you don't need to use Terminal, look here:

http://wikihelp.autodesk.com/AutoCAD_for_Mac/enu/Community/Tips_and_Tricks/Drawings/Set_the_Default_...

 

Maxim

Architect
MARSS

MacACAD | MARSS


Active Member
xkaila
Posts: 6
Registered: ‎05-10-2012
Message 7 of 36 (2,932 Views)

Re: AutoCad 2013 LT for Mac

05-15-2012 01:24 PM in reply to: maxim_k

Yeah... That's the method that does not work i'm afraid.

but thank you anyway.

*Expert Elite*
maxim_k
Posts: 4,069
Registered: ‎07-22-2010
Message 8 of 36 (2,909 Views)

Re: AutoCad 2013 LT for Mac

05-15-2012 09:08 PM in reply to: xkaila

xkaila wrote:

That's the method that does not work i'm afraid.


Why? What AutoCAD do you have? (version, LT or full)

If you have full AutoCAD 2013 - should work!

 

Maxim

Architect
MARSS

MacACAD | MARSS


Active Member
xkaila
Posts: 6
Registered: ‎05-10-2012
Message 9 of 36 (2,888 Views)

Re: AutoCad 2013 LT for Mac

05-16-2012 12:00 PM in reply to: maxim_k

I do have the full version. but the command has changed.

setev is now setvar, which i do, but when i enter "DefaultFormatForSave""24" after it, it says it does not recognize the command in my command line.

*Expert Elite*
maxim_k
Posts: 4,069
Registered: ‎07-22-2010
Message 10 of 36 (2,883 Views)

Re: AutoCad 2013 LT for Mac

05-16-2012 12:23 PM in reply to: michael
setenv is not a System variable as, but AutoLISP function, so you have to include this AutoLISP statement in parentheses as you see in Wiki page
(setenv "DefaultFormatForSave" ...)
Maxim
Architect
MARSS

MacACAD | MARSS


Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!