AutoCAD Express Tools

AutoCAD Express Tools

Reply
Member
kbak75
Posts: 4
Registered: ‎06-09-2009
Message 1 of 11 (5,252 Views)

Express Tools w/ 64 bit system

5252 Views, 10 Replies
06-09-2009 06:54 AM
I did not see this addressed in my searches, so I thought I'd give you guys a shot. I am trying to install Express Tools with Autocad 2002 on a new laptop that uses Windows Vista. When I try to run the Express Tools Vol. 9 exe file, an error pops up stating that it is not supported by a 64 bit system, therefore it will not install it. I did read something about moving Autocad into program files rather than program files (x86), but still not luck. Any ideas out there?

Thanks!
*C Witt
Message 2 of 11 (5,251 Views)

Re: Express Tools w/ 64 bit system

06-09-2009 04:09 PM in reply to: kbak75

Have you tried using the compatibility mode?







Work: VISTA
Ultimate/Windows 7 x32 - AMD 64 X2 Dual Core 4200 2.2GHz, 4 Gigs
Ram, GeForce 6800GS 256MB


Home: VISTA Ultimate x64 - AMD 64 Quad
Core 2.2GHz, 8 Gigs Ram, GeForce 8600GT 512MB


Laptop (17" HP): VISTA Premium x32 -
color="#000000">AMD Turion X2 Dual Core TL-50 1.6GHz, 2 Gigs Ram,
color="#666666">Nvidia GeForce 6150





kbak75 wrote:
I
did not see this addressed in my searches, so I thought I'd give you
guys a shot. I am trying to install Express Tools with Autocad 2002 on
a new laptop that uses Windows Vista. When I try to run the Express
Tools Vol. 9 exe file, an error pops up stating that it is not
supported by a 64 bit system, therefore it will not install it. I did
read something about moving Autocad into program files rather than
program files (x86), but still not luck. Any ideas out there? Thanks!

Member
kbak75
Posts: 4
Registered: ‎06-09-2009
Message 3 of 11 (5,251 Views)

Re: Express Tools w/ 64 bit system

06-09-2009 06:15 PM in reply to: kbak75
I actually went another route and added the express folder, and ran EXPRESSTOOLS to load it and it worked. However, the express commands do not work now. They show up, but do not work. I know this has worked for others and can't tell what I'm missing here.
Member
kbak75
Posts: 4
Registered: ‎06-09-2009
Message 4 of 11 (5,251 Views)

Re: Express Tools w/ 64 bit system

06-10-2009 09:23 AM in reply to: kbak75
By the way,...I'm ingnorant to what you mean by "compatibility mode." Can you fill me in?
*C Witt
Message 5 of 11 (5,251 Views)

Re: Express Tools w/ 64 bit system

06-10-2009 02:33 PM in reply to: kbak75

go back to the exe file and go into properties..  There is a
compatability tab, try a few diff settings.



Work: VISTA
Ultimate/Windows 7 x32 - AMD 64 X2 Dual Core 4200 2.2GHz, 4 Gigs
Ram, GeForce 6800GS 256MB


Home: VISTA Ultimate x64 - AMD 64 Quad
Core 2.2GHz, 8 Gigs Ram, GeForce 8600GT 512MB


Laptop (17" HP): VISTA Premium x32 -
color="#000000">AMD Turion X2 Dual Core TL-50 1.6GHz, 2 Gigs Ram,
color="#666666">Nvidia GeForce 6150





kbak75 wrote:
By
the way,...I'm ingnorant to what you mean by "compatibility mode." Can
you fill me in?

Member
kbak75
Posts: 4
Registered: ‎06-09-2009
Message 6 of 11 (5,251 Views)

Re: Express Tools w/ 64 bit system

06-10-2009 03:01 PM in reply to: kbak75
Great suggestion, but still did not work. I tried every combination of the settings and previous windows versions, etc, and nothing. The error still says not compatible with 64 bit system. Do I even necessarily have to run the exe file for express tools to work? I was told that others have got it to work. I'm sure there has to be a way around this......
New Member
dogbytecomputers
Posts: 1
Registered: ‎05-12-2010
Message 7 of 11 (5,251 Views)

Re: Express Tools w/ 64 bit system

05-12-2010 08:41 PM in reply to: kbak75
Did you ever figure this out? I am having the same problem.
Running Windows 7 Professional x64 with AutoCAD 2002.
Trying to install express tools causes the same error.

Any help would be GREATLY appreciated.
James
New Member
grta83
Posts: 2
Registered: ‎11-03-2010
Message 8 of 11 (4,955 Views)

Re: Express Tools w/ 64 bit system

11-03-2010 07:13 PM in reply to: kbak75

How do you get AutoCAD 2002 ro run in Windows Virtual PC? I cannot install Express Tools on my Windows 7 platform. Any suggestions?

 

grta83

New Member
grta83
Posts: 2
Registered: ‎11-03-2010
Message 9 of 11 (4,954 Views)

Re: Express Tools w/ 64 bit system

11-03-2010 07:15 PM in reply to: kbak75

Have you had any success installing Express Tool?

Member
jlerari11
Posts: 3
Registered: ‎01-11-2013
Message 10 of 11 (2,929 Views)

Re: Express Tools w/ 64 bit system

01-11-2013 08:54 AM in reply to: kbak75

Did you ever get Express Tools 2002 to work with a 64-bit system?  I had some success by typing appload in the command line and manually loading all of the Express routines.  That got features like text mask and the aliaseditor working, but no layiso or layon.  Also, it was only a temporary fix as you would have to repeat each session.  I still haven't found a 64-bit patch like the etv1-9.exe file that worked for earlier systems.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.