AutoCAD Electrical General Discussion

AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
Active Contributor
pseguy2007
Posts: 37
Registered: ‎01-31-2008
Message 1 of 6 (3,780 Views)

txt2mtxt command

3780 Views, 5 Replies
07-26-2012 12:41 PM

Just got upgraded to Electrical 2013. my favorite text command is no longer useful. That is the "txt2mtxt" command....I need this back!...Any other commands like this?

Distinguished Contributor
Tee.Dee
Posts: 149
Registered: ‎11-03-2011
Message 2 of 6 (3,776 Views)

Re: txt2mtxt command

07-26-2012 03:44 PM in reply to: pseguy2007

It may or may not be obvious but do you have the express tools loaded?

Employee
RobinShou-Autodesk
Posts: 217
Registered: ‎06-29-2011
Message 3 of 6 (3,770 Views)

Re: txt2mtxt command

07-26-2012 10:21 PM in reply to: pseguy2007

Hello,

 

This is a known issue for ACE2013, we are working on the fix for it now.

 

Please refer to the workaround in the following link for now:

http://www.youtube.com/watch?v=952RR_h0HhI&feature=player_embedded

 

Thanks,              

Robin Shou              

Quality Assurance              

AutoCAD Electrical              

Autodesk, Inc.

SGY
Active Member
SGY
Posts: 9
Registered: ‎06-02-2011
Message 4 of 6 (3,743 Views)

Re: txt2mtxt command

08-01-2012 02:10 PM in reply to: RobinShou-Autodesk

I am having the same problem of some express tools not working in Structural Detailing, 2013. Your tip of manually loading LEADEREX.ARX also works for Autocad Structural, 2013.  Great tip, thank you.  I hope Autodesk fixes this problem.

New Member
Mastermind4000
Posts: 2
Registered: ‎12-28-2012
Message 5 of 6 (3,391 Views)

Re: txt2mtxt command

12-28-2012 01:02 PM in reply to: pseguy2007

Hi pseguy2007,

 

I am working in AutoCAD MEP 2013 and the command didn't work in there but it worked in regular AutoCAD 2013. After more research I found that the command is in leaderex.arx and is not a Lisp Routine. Load it (leaderex.arx) into your AutoCAD Electrical 2013 using the appload command while you are in a drawing. Make sure you add it to your History folder and add it to the contents of your Startup Suite as well. Save and close the drawing and AutoCAD. Now it should be working when you reopen AutoCAD.

 

The Express folder should be located here: C:\program files\autodesk\autocad 2013\express

 

Let me know if that helps.

 

 

New Member
Mastermind4000
Posts: 2
Registered: ‎12-28-2012
Message 6 of 6 (3,389 Views)

Re: txt2mtxt command

12-28-2012 01:03 PM in reply to: RobinShou-Autodesk

Is the fix in Service Pack 1?

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.