AutoCAD Electrical General Discussion

AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
Contributor
ronbotkin
Posts: 20
Registered: ‎08-04-2010
Message 1 of 4 (301 Views)
Accepted Solution

PLC Starting Address

301 Views, 3 Replies
01-26-2012 07:33 AM

Does any one know the location of the Beginning Address Quick Picks when using the parametric insertion of PLC modules?  I would like to modify the quick picks for my application and add specific styles.

Edit the WD.ENV file (in the AeData folder) and look for the last entry under the section entitled, "Symbol Insertion and Library Paths".  (see attached screen capture)  Remove the asterisk (*) at the beginning of the line that begins with "PLC_ADDRESS_FORMAT..."  This enables custom PLC address schemes to be displayed at the top of the standard list when you insert a PLC.  There are a couple of sample schemes on the PLC_ADDRESS_FORMAT line which you can modify as needed. Be careful with the placement of the %1 (rack) and %2 (slot) portion of the address scheme.  Save this file and restart AutoCAD Electrical.  Your custom addressing schemes will appear at the top of the Quick Picks list.

 

 

*Expert Elite*
dougmcalexander
Posts: 3,181
Registered: ‎10-18-2003
Message 2 of 4 (286 Views)

Re: PLC Starting Address

01-26-2012 08:45 PM in reply to: ronbotkin

Edit the WD.ENV file (in the AeData folder) and look for the last entry under the section entitled, "Symbol Insertion and Library Paths".  (see attached screen capture)  Remove the asterisk (*) at the beginning of the line that begins with "PLC_ADDRESS_FORMAT..."  This enables custom PLC address schemes to be displayed at the top of the standard list when you insert a PLC.  There are a couple of sample schemes on the PLC_ADDRESS_FORMAT line which you can modify as needed. Be careful with the placement of the %1 (rack) and %2 (slot) portion of the address scheme.  Save this file and restart AutoCAD Electrical.  Your custom addressing schemes will appear at the top of the Quick Picks list.

 

 

Doug McAlexander
Independent Consultant/Instructor/Mentor specializing in AutoCAD Electrical, ecscad, and promis-e implementation

Web site: www.ECADConsultant.com
Phone: (770) 841-8009

Please Accept as Solution if I helped you. Kudos are also much appreciated.
Contributor
ronbotkin
Posts: 20
Registered: ‎08-04-2010
Message 3 of 4 (278 Views)

Re: PLC Starting Address

01-27-2012 04:28 AM in reply to: dougmcalexander

Thanks Doug!  That was exactly what I was looking for.

Ron

Contributor
ronbotkin
Posts: 20
Registered: ‎08-04-2010
Message 4 of 4 (244 Views)

Re: PLC Starting Address

02-01-2012 07:42 AM in reply to: dougmcalexander

Doug,

Another question about PLC addressing.  Is there a way to make the terminal addresses increment by 2 instead of 1?

Thanks

Ron

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.