AutoCAD Electrical General Discussion

AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
Member
Remlapw
Posts: 4
Registered: ‎07-19-2012
Message 1 of 6 (468 Views)
Accepted Solution

PLC I/O Wire Numbering Help

468 Views, 5 Replies
07-19-2012 02:42 PM

I am wondering if there is an easy way to turn off the automatic I/O wire numbering when using the spreadsheet to plc utility?  Or is there a way to specify the location that these I/O points are numbered?

I would also like to know if there is a way to number the bus lines from the spreadsheet to plc utility.

 

Thanks in advance,
Will

I applied these settings directly to the drawing properties.  To solve the problem that I was facing, I commented the portion of lisp code out of wdio.lsp which was responsible for placing the I/O wiring numbers on the runs .


Thanks for the help though.

Distinguished Contributor
acade2012
Posts: 116
Registered: ‎04-24-2012
Message 2 of 6 (449 Views)

Re: PLC I/O Wire Numbering Help

07-20-2012 12:25 PM in reply to: Remlapw

I'm not sure if this is what you are looking for but there is a way to turn off the PLC I/O numbering on the project or drawing properties.

 

Go to either the drawing or Project properties then under the wire numbers tab, near the top is a check box for "Search for PLC I/O address on insert.

 

Turning that on or off will set the wire number to look at the PLC I/O or not.

Member
Remlapw
Posts: 4
Registered: ‎07-19-2012
Message 3 of 6 (446 Views)

Re: PLC I/O Wire Numbering Help

07-20-2012 12:50 PM in reply to: Remlapw

I have tried to disable this feature however the I/O addresses still appear on the rungs when using the ss to plc utility. 

Distinguished Contributor
acade2012
Posts: 116
Registered: ‎04-24-2012
Message 4 of 6 (429 Views)

Re: PLC I/O Wire Numbering Help

07-23-2012 05:30 AM in reply to: Remlapw

if you did it to the project level did you then apply the project settings to the drawings??

Member
Remlapw
Posts: 4
Registered: ‎07-19-2012
Message 5 of 6 (424 Views)

Re: PLC I/O Wire Numbering Help

07-23-2012 09:04 AM in reply to: Remlapw

I applied these settings directly to the drawing properties.  To solve the problem that I was facing, I commented the portion of lisp code out of wdio.lsp which was responsible for placing the I/O wiring numbers on the runs .


Thanks for the help though.

*Expert Elite*
dougmcalexander
Posts: 3,173
Registered: ‎10-18-2003
Message 6 of 6 (390 Views)

Re: PLC I/O Wire Numbering Help

07-27-2012 01:20 AM in reply to: Remlapw

Click on Setup from the PLCIO Utility dialog and then click on the button labeled, "Spreadsheet/Table Columns".  At the lower left is an option to force the software to use wire number assignments from the spreadsheet, if they exist.  If you look at the demoplc.xls spreadsheet that ships with the software, you will notice that it is mapped to column 5, the same column that the PLC address assignment is mapped to.  When the PLCIO Utility runs and there are wire numbers mapped from the spreadsheet, it will assign them and automatically set them to Fixed, assuming that if you wanted to use wire numbers from the spreadsheet you do not want the Auto-wire-numbering utility to subsequently change those assignments. If you do not want to assign wire numbers to your I/O wires from the spreadsheet, you can set the mapping to option N/A.

Doug McAlexander
Independent Consultant/Instructor/Mentor specializing in AutoCAD Electrical, ecscad, and promis-e implementation

Web site: www.ECADConsultant.com
Phone: (770) 841-8009

Please Accept as Solution if I helped you. Kudos are also much appreciated.
Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.