AutoCAD Electrical General Discussion

AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
Ben
Member
Ben
Posts: 3
Registered: ‎02-20-2013
Message 1 of 5 (327 Views)
Accepted Solution

Panel Nameplate Report Qty. Field

327 Views, 4 Replies
02-20-2013 11:53 AM

Hi all,

I am hoping someone can tell me if this is possible or not. I have an example to make this explanation simpler:

 

I have made a nameplate on a panel layout and made its Component Tag "Nameplate1". I brought up the "Panel Layout - Nameplate Insert/Edit" Dialog Box. I have entered Manufacturer and Catalog data for the nameplate. I have also made the count 2 instead of the default 1.

 

My question comes from when I run a Panel Nameplate Report. The resulting report shows one instance of the nameplate "Nameplate1" even though there is really a quantity of 2. Is it possibly to run a Nameplate Report that will also grab the quantity of each nameplate with that Component Tag? I am trying to use this report to find duplicates of nameplates.

 

I know that I can also run a Panel BOM Report to give me the quantity, but that report can only tell me total quantity of a certain catalog number, and if I have many nameplates with different Component Tags with the same catalog number, this report cannot help me find duplicate nameplates.

 

Thanks in advance for any tips and answers.

Mentor
Nata_ly
Posts: 204
Registered: ‎08-21-2012
Message 2 of 5 (301 Views)

Re: Panel Nameplate Report Qty. Field

02-21-2013 12:00 AM in reply to: Ben

As far as I can understand you try to set quantity 2 for one component manually. ACElectrical wouldn't do this until you wouldn't work with the assembly. So just place second component somewhere beyond the drawing borders to have "2" in report.
Please tell me if I misunderstood you.

Ben
Member
Ben
Posts: 3
Registered: ‎02-20-2013
Message 3 of 5 (295 Views)

Re: Panel Nameplate Report Qty. Field

02-21-2013 06:20 AM in reply to: Nata_ly

Thank you for the response; you are understanding correctly.

 

I thought about doing something like that. I'd prefer, if I can, to not have to make a physical duplicate nameplate with the same component tag. I guess ACADE doesn't like it when you manually change a component's quantity then. Thanks for the suggestion.

Mentor
algerj
Posts: 219
Registered: ‎02-25-2010
Message 4 of 5 (276 Views)

Re: Panel Nameplate Report Qty. Field

02-22-2013 08:46 AM in reply to: Ben

Hi Ben,

 

You could add the Field "Sub" (which calls out the sub assembly component count) to your Panel BOM to show the number of duplicate tags which you type in the "Count".

If you really need to have the Tags Separate from everything else you can apply an "installation" code named "TAGS" (do not let it pass the data to the main components, when the message pops up and says do you want to update matching components say "skip") then when you do your Panel BOM, you can filter by the Installation code "TAGS".

 

Alternatively you could build a link using a WDA (user defined attribute) file, to make the QTY or SUB field available. (it s a little harder but then you don't have to do the filters since you make the attribute available for all reports - so your Component tag report will work the way you want it to)

 

I suggest contacting your local Reseller to see if they can help you with the setup.

 

Regards,

 

James Alger

SolidCAD  

Ben
Member
Ben
Posts: 3
Registered: ‎02-20-2013
Message 5 of 5 (250 Views)

Re: Panel Nameplate Report Qty. Field

02-25-2013 12:51 PM in reply to: algerj

Thank you. "Sub" looks like the type of field I was looking for. I'll try adding that field to my tag block. I think this solves my problem.

 

Thanks again for everyones' help.

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.