AutoCAD Electrical General Discussion

AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
New Member
Morten.Hjelle
Posts: 1
Registered: ‎08-28-2009
Message 1 of 9 (4,108 Views)

Installing Autocad Electrical. Manufacturer content??

4108 Views, 8 Replies
08-28-2009 11:55 AM
Hey. I am installing Autocad Electrical. I am now asked to choose "Manufacturer content". There is lots of different manufacturer, but witch one to choose. Got a Dell laptop
Member
gcarego
Posts: 3
Registered: ‎08-28-2009
Message 2 of 9 (4,108 Views)

Re: Installing Autocad Electrical. Manufacturer content??

08-28-2009 12:10 PM in reply to: Morten.Hjelle
You should install only the manufacturer library that you most often use. To start with install any one manufacturer. you can always add more manufacturer as and when you need.
Active Contributor
vu.do.mylangroup
Posts: 33
Registered: ‎01-20-2011
Message 3 of 9 (4,015 Views)

Re: Installing Autocad Electrical. Manufacturer content??

02-09-2011 11:58 PM in reply to: gcarego

i installed all manufacturer content that Autocad Electrical 2011 installer provide. But i want to install more, how can i do it?

*Expert Elite*
dougmcalexander
Posts: 3,222
Registered: ‎10-18-2003
Message 4 of 9 (4,000 Views)

Re: Installing Autocad Electrical. Manufacturer content??

02-10-2011 07:37 AM in reply to: Morten.Hjelle

The intent for the list of manufacturers is for you to ONLY select the ones you actually use.  This improves the seek-time for a part number Lookup.  If your favorite manufacturer is not listed, you can add them via the Lookup dialog, or if you are MS Access savvy, you can import the data into the database from a spreadsheet.

 

If you are unsure which manufacturers you may need for the future, install all and follow the instructions on the tips and tricks page at www.ecadconsultant.com for creating a preferred vendor parts catalog.

Doug McAlexander
Independent Consultant/Instructor/Mentor specializing in AutoCAD Electrical, ecscad, and promis-e implementation

Web site: www.ECADConsultant.com
Phone: (770) 841-8009

Please Accept as Solution if I helped you. Kudos are also much appreciated.
Active Contributor
vu.do.mylangroup
Posts: 33
Registered: ‎01-20-2011
Message 5 of 9 (3,970 Views)

Re: Installing Autocad Electrical. Manufacturer content??

02-13-2011 05:11 PM in reply to: dougmcalexander

If i need another manufacturer, not in the list of autocad electrical  when install, how can i find it, and add it to the database?

*Expert Elite*
dougmcalexander
Posts: 3,222
Registered: ‎10-18-2003
Message 6 of 9 (3,947 Views)

Re: Installing Autocad Electrical. Manufacturer content??

02-14-2011 08:03 AM in reply to: vu.do.mylangroup

If you installed all manufacturers from the installation list and the one you need is not in the list, you can add them.  Click to edit a component of the type you wish to add a new vendor for.  Click Lookup.  This will open the proper table with the appropriate fields.  Click the Add Catalog Item icon at the upper left of the AcadE 2011 Lookup dialog.  Enter the new manufacturer's name, enter the catalog number, the types, ratings, etc., according to the kind of component it is.  This is the best way to add new parts while you are designing a project.  If you have some spare time and want to add a large list of parts from a new manufacturer, I suggest importing from a spreadsheet, as I explained in my previous post.  Just use MS Access to edit the catalog database and import from a spreadsheet.

Doug McAlexander
Independent Consultant/Instructor/Mentor specializing in AutoCAD Electrical, ecscad, and promis-e implementation

Web site: www.ECADConsultant.com
Phone: (770) 841-8009

Please Accept as Solution if I helped you. Kudos are also much appreciated.
Active Contributor
vu.do.mylangroup
Posts: 33
Registered: ‎01-20-2011
Message 7 of 9 (3,922 Views)

Re: Installing Autocad Electrical. Manufacturer content??

02-15-2011 10:53 PM in reply to: dougmcalexander

Thank you very much, Doug

New Member
sherry157
Posts: 1
Registered: ‎12-02-2011
Message 8 of 9 (3,221 Views)

Re: Installing Autocad Electrical. Manufacturer content??

12-02-2011 04:12 AM in reply to: vu.do.mylangroup

How do i install the manufacturers components after i have completely installed the AutoCAD electrical Software? I selected only 4 at the time of initial installation and now i requrie more manufacturers. How to go about it?

 

Thanks

 

*Expert Elite*
dougmcalexander
Posts: 3,222
Registered: ‎10-18-2003
Message 9 of 9 (3,213 Views)

Re: Installing Autocad Electrical. Manufacturer content??

12-02-2011 06:04 AM in reply to: sherry157

Go to Control Panel and click to Add/Remove Programs.  Select AutoCAD Electrical and click Change/Remove.  Insert the AutoCAD Electrical installation DVD.  Go through the product configuration again and select the manufacturers you need to add.  I suggest selecting all, even though it says not recommended.  Then go to my web site at www.ecadconsultant.com and click Tips/Tricks.  Under the How To's category click:

This instructional tip teaches how to set up a primary and secondary catalog database, one with your preferred vendors (smaller and quicker to navigate) and one with all vendors.

 

Doug McAlexander
Independent Consultant/Instructor/Mentor specializing in AutoCAD Electrical, ecscad, and promis-e implementation

Web site: www.ECADConsultant.com
Phone: (770) 841-8009

Please Accept as Solution if I helped you. Kudos are also much appreciated.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.