AutoCAD Electrical General Discussion

AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
Distinguished Contributor pwk
Distinguished Contributor
pwk
Posts: 136
Registered: ‎04-21-2005
Message 1 of 5 (189 Views)

Include prefix in an XREF

189 Views, 4 Replies
09-05-2008 12:50 PM
Hi,

I am using ACE 2009. I have been using source and destination arrows. When I look at the underlying symbol for a source arrow, I see that the XREF attribute has its prompt set to the text "to". When the symbol is inserted, the XREF tag takes on the value "to 1234" where "1234" is the destination reference number. Somehow, the text in the prompt is automatically inserted before the actual reference number.

I would like to do something similar with my own parent and child symbols. I have used the symbol builder to create a parent symbol. I have also created a corresponding child symbol. Both my parent symbol and my child symbol includes the attribute XREF. I have set the prompt for these XREF attributes equal to the text "Line". When I insert my symbols, I would like my XREF's to appear as "Line 1234". Instead, I am just getting "1234".

Can anyone tell my why the prompt text is included in the XREF when I use source/destination arrows, but it is not included with my own custom parent and child symbols?

Any help will be greatly appreciated.

Thanks in advance,
Paul

Instead of just showing the
*Pat Murnen
Message 2 of 5 (189 Views)

Re: Include prefix in an XREF

09-05-2008 02:25 PM in reply to: pwk
AcadE specifically looks for this on the source and destination arrows. I am
afraid this is not supported at this time for other symbols. You can set
this up in the Cross-Reference setup but then it would appear on each
reference. For example, if you set your cross-refference format to "Line %N"
and there were 2 contacts for the one parent, the XREF would be Line 1234,
Line 5678. I am guessing this is not what you wanted.

Sorry I couldn't be more help. I can log this as a wish item.
Pat Murnen

wrote in message news:6024714@discussion.autodesk.com...
Hi,

I am using ACE 2009. I have been using source and destination arrows. When
I look at the underlying symbol for a source arrow, I see that the XREF
attribute has its prompt set to the text "to". When the symbol is inserted,
the XREF tag takes on the value "to 1234" where "1234" is the destination
reference number. Somehow, the text in the prompt is automatically inserted
before the actual reference number.

I would like to do something similar with my own parent and child symbols.
I have used the symbol builder to create a parent symbol. I have also
created a corresponding child symbol. Both my parent symbol and my child
symbol includes the attribute XREF. I have set the prompt for these XREF
attributes equal to the text "Line". When I insert my symbols, I would like
my XREF's to appear as "Line 1234". Instead, I am just getting "1234".

Can anyone tell my why the prompt text is included in the XREF when I use
source/destination arrows, but it is not included with my own custom parent
and child symbols?

Any help will be greatly appreciated.

Thanks in advance,
Paul

Instead of just showing the
Distinguished Contributor pwk
Distinguished Contributor
pwk
Posts: 136
Registered: ‎04-21-2005
Message 3 of 5 (189 Views)

Re: Include prefix in an XREF

09-06-2008 06:09 AM in reply to: pwk
Hi Pat,

Thanks for the response. Yes, if you can log that as a wish item, that would be great. Over the years, while we were entering our references as standard text, it has been our standard practice to use the format "Line 1234". Now that I am trying to use the automatic XREF feature of ACE, it would be great if I could have them look the same.

In the meantime, I don't think it is too big of a deal. I will start using XREF's with just the line number. Hopefully it will be obvious enough that it is a reference to another line and not some other piece of information about the component.

Thanks again for your help,
Paul
*Pat Murnen
Message 4 of 5 (189 Views)

Re: Include prefix in an XREF

09-06-2008 06:53 AM in reply to: pwk
I logged it. Logging it does not mean it will be done at any given time or
with any release. It just means that it will be considered.

Thanks,
Pat

wrote in message news:6025029@discussion.autodesk.com...
Hi Pat,

Thanks for the response. Yes, if you can log that as a wish item, that
would be great. Over the years, while we were entering our references as
standard text, it has been our standard practice to use the format "Line
1234". Now that I am trying to use the automatic XREF feature of ACE, it
would be great if I could have them look the same.

In the meantime, I don't think it is too big of a deal. I will start using
XREF's with just the line number. Hopefully it will be obvious enough that
it is a reference to another line and not some other piece of information
about the component.

Thanks again for your help,
Paul
New Member
sklevgar
Posts: 2
Registered: ‎07-22-2011
Message 5 of 5 (98 Views)

Re: Include prefix in an XREF

05-10-2012 02:55 PM in reply to: *Pat Murnen

Has this been solved with any newer versions of ACE yet? I would like the same thing happen but in ACE2012.

 

Sally

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.