AutoCAD Electrical General Discussion

AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
Contributor
DaisySunday
Posts: 22
Registered: ‎10-11-2012
Message 1 of 4 (542 Views)

Circuit Builder and LISP

542 Views, 3 Replies
10-11-2012 12:33 PM

I have had AutoCAD Electrical 2013 now for about 3 months and have been working heavily in customizing the circuit builder for my department. I may be missing something very obvious, but is there a way to call a lisp routine inside of circuit builder? I have a few that are loading in my acaddoc, and I was under the impression that using the c:ace_cb_eval in circuit builder would allow me to call these in, but no matter how I try I haven't managed to make one work.  Any suggestions?

 

Thanks!

 

Daisy

Employee
murnenp
Posts: 660
Registered: ‎08-01-2007
Message 2 of 4 (482 Views)

Re: Circuit Builder and LISP

10-17-2012 07:07 AM in reply to: DaisySunday

Daisy,

 

your understanding is right. The c:ace_cb_eval allows you to call Lisp within Circuit Builder. If you want to upload your lisp file and Circuit Builder spreadsheet I can take a look at it. Please include details as far as what the Lisp file should do, what circuit to build to try it, and any library symbols that are needed to generate the circuit. If any of the information is proprietary you can email it directly at pat.murnen@autodesk.com.

 

Regards,

 



Pat Murnen
Principal Content Developer
Information Modeling and Platform Products Group

Autodesk, Inc.

Contributor
DaisySunday
Posts: 22
Registered: ‎10-11-2012
Message 3 of 4 (479 Views)

Re: Circuit Builder and LISP

10-17-2012 07:24 AM in reply to: murnenp

Pat-

 

I really appreciate that, but I did find a work around last week for that little bit of LISP, I just ended up making another set of templates and re-ordering things to make my lines connect the way I wanted. I realized a lot of my problem had to do with the way I was ordering things. Thank you again for taking time to answer me and offering to look at it!

 

Daisy

Employee
murnenp
Posts: 660
Registered: ‎08-01-2007
Message 4 of 4 (476 Views)

Re: Circuit Builder and LISP

10-17-2012 07:29 AM in reply to: DaisySunday

Daisy,

 

glad you worked it out. Yes, order can be very important in Circuit Builder. If you do try some lisp functions in the future, the most common issue is the misuse of single and double quotes. It can take some trial and error to get it all right. Also, you need to make sure the .lsp files load automatically. Circuit Builder does not load them. So I always suggest adding them to the Startup using the APPLOAD command.



Pat Murnen
Principal Content Developer
Information Modeling and Platform Products Group

Autodesk, Inc.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.