AutoCAD Electrical General Discussion

AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
Contributor
mckuiper
Posts: 15
Registered: ‎12-07-2007
Message 1 of 4 (300 Views)
Accepted Solution

Can't install Hotfix for SNAP mode ON AE2012

300 Views, 3 Replies
09-08-2011 02:22 AM

Doesn't work >Hotfix - AutoCAD Electrical fails to recognize SNAP mode ON in specific commands.

 

When i'll insert a cable with shield in AE2012 (in the miscellaneous menu) i can't use the SNAP mode.

 

I try to install the update for the SNAP mode ON in specificid commands but he give me an error (see attachment)

 

Who can help me?

 

Is it an option to install the service pack 1 or other updates for autocad 2012 to?

Normally i only install the updates for Autocad Electrical.

Hello mckuiper,

 

Please don't double click the acad.exe to install the hotfix, you need to replace the acad.exe file in the ACE2012 installation folder.

 

Please refer to the hotfix readme file to check how to apply the hotfix.

 

Thanks,
Robin Shou
Quality Assurance

AutoCAD Electrical

Autodesk, Inc.

Employee
murnenp
Posts: 653
Registered: ‎08-01-2007
Message 2 of 4 (283 Views)

Re: Can't install Hotfix for SNAP mode ON AE2012

09-08-2011 06:33 AM in reply to: mckuiper

I cannot respond to the alert image you posted as it isn't in English. If you translate it maybe I can.

 

But, regarding the Snap behavior with the hotfix installed - it does not restore the behavior to exactly as it was in 2011. Here is an explanation of the behavior in 2012.

 

If no command is running the snap is not active. 

 

If you are running a command and you are selecting components the snap is not active. This is seen as an improvement because many times when you are trying to select a component and the snap is active it is difficult to select right on the component.

 

If you are running a command and you are selecting a location, the snap is active.

 

In AutoCAD Electrical there are some commands that your one selection is used for BOTH selecting an object and a location at the same time, for example the multiple bus command. The hotfix supplied addresses these situations so that during these selections the snap is now active.

 

It has been logged that some people wish to have an option to restore the behavior to how it was in 2011 but that is not part of the hotfix.



Pat Murnen
Principal Content Developer
Information Modeling and Platform Products Group

Autodesk, Inc.

Employee
RobinShou-Autodesk
Posts: 217
Registered: ‎06-29-2011
Message 3 of 4 (254 Views)

Re: Can't install Hotfix for SNAP mode ON AE2012

09-11-2011 10:54 PM in reply to: murnenp

Hello mckuiper,

 

Please don't double click the acad.exe to install the hotfix, you need to replace the acad.exe file in the ACE2012 installation folder.

 

Please refer to the hotfix readme file to check how to apply the hotfix.

 

Thanks,
Robin Shou
Quality Assurance

AutoCAD Electrical

Autodesk, Inc.

New Member
sslovik
Posts: 1
Registered: ‎10-10-2011
Message 4 of 4 (206 Views)

Re: Can't install Hotfix for SNAP mode ON AE2012

10-10-2011 05:57 AM in reply to: RobinShou-Autodesk

I followed the readme instructions and replaced the acad.exe file from the download for x64bit OS, and verified that it is version 24.2.51.2

 

But every time I go to start ACADE 2012, I get this attached error message. This is happening to 3 machines I have it installed on. Anyone seen this error message before?

 

Regards,

Scott

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.