AutoCAD Electrical General Discussion

AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
New Member
Dennis_Verches
Posts: 1
Registered: ‎11-22-2010
Message 1 of 10 (1,281 Views)

AutoCAD Electrical 2011 Plot Project Problem

1281 Views, 9 Replies
11-22-2010 06:40 PM

Hi, I have AE 2011 installed. I tried using the plot project, selected all my drawings (around 50 or so... ) selected my .pc3 and click ok. It starts to print, as it goes along, it sometimes stop for no reason, sometimes it doesn't stop and finishes the whole project. The thing is that it doesn't stop at the same drawing all the time, it is random. Sometimes it might go as far a 30-40 files, before it stops, sometimes just 3.  Has any body experienced this and knows what to do? Please help. Thanks in advance.

*Expert Elite*
rhesusminus
Posts: 910
Registered: ‎09-21-2007
Message 2 of 10 (1,262 Views)

Re: AutoCAD Electrical 2011 Plot Project Problem

11-22-2010 11:30 PM in reply to: Dennis_Verches

Hi.

 

I don't have any solution for you, but I just wanted to say that you're not the only one experiencing this. We've got 100's of customers and many of these have the exact same problem. It just stops for no reason.

Some customers have had more luck if they've rebuilt the project database, and restarted AcadE before plotting, but this isn't always either...

 

So.. no solution. Just wanted you to know you're not alone :smileyhappy:

 

THL


THL
Please select "Accept As Solution" if this post answers your question. Kudos don't hurt either. ;-)
Contributor
jhunt107
Posts: 47
Registered: ‎05-17-2007
Message 3 of 10 (858 Views)

Re: AutoCAD Electrical 2011 Plot Project Problem

10-27-2011 12:52 PM in reply to: rhesusminus

Dennis or THL,
    One year later and I hope you found an answer. I have a client with the exact same problem. Did you find a solution?

 

Josh

*Expert Elite*
rhesusminus
Posts: 910
Registered: ‎09-21-2007
Message 4 of 10 (854 Views)

Re: AutoCAD Electrical 2011 Plot Project Problem

10-27-2011 01:08 PM in reply to: jhunt107

One year later... And running AcadE 2012. Haven't experienced the problem since

 

THL


THL
Please select "Accept As Solution" if this post answers your question. Kudos don't hurt either. ;-)
Mentor
johnq
Posts: 219
Registered: ‎05-24-2011
Message 5 of 10 (829 Views)

Re: AutoCAD Electrical 2011 Plot Project Problem

10-30-2011 10:12 PM in reply to: rhesusminus

Hello

 

This is an interesting thread.

 

I have had printing problems with ACE 2010 but different to what is described here.

 

My question is:  I can print a sheet at a time but I cant make the plot project work.     I can go through the set up but when I hit print it goes to print for ever and nothing happens.

 

The little electronic roll plotter in the right hane bottom corner just sits there and is busy doing nothing.

 

Any clues?

 

Thanks  jq

 

 

Valued Contributor
davidhall
Posts: 71
Registered: ‎06-03-2005
Message 6 of 10 (822 Views)

Re: AutoCAD Electrical 2011 Plot Project Problem

10-31-2011 06:37 AM in reply to: johnq

I have not used the plot project function you guys are talking about, but in regular Autocad, the background plotting option slows plotting way down.  By disabling that, my plot scripts run really fast.  You might try that.

David
Everyone has a photographic memory,
some just don't have film.
Contributor
jhunt107
Posts: 47
Registered: ‎05-17-2007
Message 7 of 10 (816 Views)

Re: AutoCAD Electrical 2011 Plot Project Problem

10-31-2011 07:16 AM in reply to: johnq

JohnQ,

You should try more scenarios. Different printer, different settings, different ACADE projects, pick a different set of drawings in the project, plot project to the DWF or PDF printers. Basically make one of those changes at a time and try again.

 

Josh

*Expert Elite*
rhesusminus
Posts: 910
Registered: ‎09-21-2007
Message 8 of 10 (802 Views)

Re: AutoCAD Electrical 2011 Plot Project Problem

10-31-2011 02:39 PM in reply to: johnq

Nowadays I reccomend all my customers to just use the Publish to DWF function to create a multi-sheet PDF, and then just use their PDF viewer (Like Adobe Reader) to print the sheets to the preferred printer/paper size.

 

Make sure you have a correctly set up PDF Pagesetup in your (template) drawings. Then, creating the PDF is done in a few clicks.

 

THL


THL
Please select "Accept As Solution" if this post answers your question. Kudos don't hurt either. ;-)
Mentor
johnq
Posts: 219
Registered: ‎05-24-2011
Message 9 of 10 (795 Views)

Re: AutoCAD Electrical 2011 Plot Project Problem

10-31-2011 02:59 PM in reply to: rhesusminus

Hi All

 

Thanks for your replys and recomendations.

 

Many of you folks are far more experienced than me.

 

I do not have the expertise with scripts and I only have one A3 printer in the small company I work.

 

Publishing worked well witht the standard AutcCAD modules in AC2005, 7 and ACE2010 but as mentioned earlier I cant make it work in ACE2012.

 

My last employier had a busy network and ADOBY would loose data, we found CUTE PDF far more reliable for creating DWG to PDF files.

 

Is the publishing module another example like the ACE2012 snap problem where a good feature has been denigrated?

 

Cheers JohnQ

 

 

 

Contributor
jhunt107
Posts: 47
Registered: ‎05-17-2007
Message 10 of 10 (775 Views)

Re: AutoCAD Electrical 2011 Plot Project Problem

11-02-2011 08:31 AM in reply to: johnq

John Q,

The "plot project" works just fine on my ACE2012 so I suspect you have a problem that is specific to your environment. 

 

If you only have one physical printer then try a "Plot Project" to the CutePDF printer or try the default "plotter" configurations that come directly from Autodesk. Many times the issue is with the specific plotter/printer driver.

 

For example, these will make PDFs, DWFs, or images:

Acade - DWG To PDF.pc3

DWF Classic (R14 look).pc3

DWF6 ePlot.pc3

DWFx ePlot (XPS Compatible).pc3

DWG To PDF.pc3

PublishToWeb JPG.pc3

PublishToWeb PNG.pc3

 

Also, you don't need to have any experience with scripts to use the "Plot Project" ACE generates the scripts automatically. This thread started about a specific problem with "plot project" in ACE2011. It just STOPS randomly in the middle of a job.

 

I hope this helps.

 

Josh Hunt

Tata Technologies

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.