AutoCAD Civil 3D Wishes

AutoCAD Civil 3D Wishes

Reply
*Jason Stevens
Message 1 of 10 (232 Views)

Change Plot Style for a Label Component

232 Views, 9 Replies
10-05-2006 06:55 AM
It would be nice to be able to change the plot style for a label component.
You can change the color but not the plot style. We use stb's for plotting
and I want to add a note to a label that will show on screen but not plot.
Another option would be if we could control what layer a component goes on.

--
Jason Stevens
RGS Associates
Civil 3D 2007, SP2
Contributor
joe_stowell
Posts: 22
Registered: ‎09-26-2003
Message 2 of 10 (232 Views)

Re: Change Plot Style for a Label Component

10-05-2006 01:21 PM in reply to: *Jason Stevens
I second that request. I just came across that same problem today.
*TomD
Message 3 of 10 (232 Views)

Re: Change Plot Style for a Label Component

10-10-2006 01:18 PM in reply to: *Jason Stevens
Third. :smileywink:

wrote in message news:5352344@discussion.autodesk.com...
I second that request. I just came across that same problem today.
Contributor
jrexhausen
Posts: 14
Registered: ‎03-04-2008
Message 4 of 10 (232 Views)

Re: Change Plot Style for a Label Component

08-21-2008 07:06 AM in reply to: *Jason Stevens
Forth, for a client.

STB users of the world unite!
Employee
Matt.Anderson
Posts: 2,909
Registered: ‎05-13-2005
Message 5 of 10 (232 Views)

Re: Change Plot Style for a Label Component

08-21-2008 08:18 AM in reply to: *Jason Stevens
5thly!
Matthew Anderson, PE
Product Manager
*TomD
Message 6 of 10 (232 Views)

Re: Change Plot Style for a Label Component

08-21-2008 05:43 PM in reply to: *Jason Stevens
6thly!!!

I'm actually tired of requesting this one.

Adesk team: We are NOT all using the OOTB templates/NCS standards, etc.
Some of us have found STBs to be very helpful and the improper handling of
named styles (and in some cases, the lack of any handling) is less than
helpful. It puts a big, ugly black on eye on everything.

wrote in message news:6012362@discussion.autodesk.com...
5thly!
Employee
Matt.Anderson
Posts: 2,909
Registered: ‎05-13-2005
Message 7 of 10 (232 Views)

Re: Change Plot Style for a Label Component

08-22-2008 06:03 AM in reply to: *Jason Stevens
Tom -

There was a mixed result when I talked about it at Civil3d.com. There are still a good many who haven't switched from color based styles.

(We blew our first attempt at a named plot style setting - but we recovered very quickly with something that makes a ton of sense now...)

Matthew Anderson, PE
Matthew Anderson, PE
Product Manager
*TomD
Message 8 of 10 (232 Views)

Re: Change Plot Style for a Label Component

08-22-2008 08:43 AM in reply to: *Jason Stevens
I think the majority haven't switched. I'm ok with that. I'm irritated
that (apparently) noone involved in the development seems to even be aware
of it. Honestly, I'd be ok with them not even adding named style handling,
at this point. I'd settle for ByLayer/ByBlock working properly within the
components of labels.

wrote in message news:6013402@discussion.autodesk.com...
Tom -

There was a mixed result when I talked about it at Civil3d.com. There are
still a good many who haven't switched from color based styles.

(We blew our first attempt at a named plot style setting - but we recovered
very quickly with something that makes a ton of sense now...)

Matthew Anderson, PE
Mentor
ArchD
Posts: 313
Registered: ‎07-30-2008
Message 9 of 10 (190 Views)

Re: Change Plot Style for a Label Component

09-20-2012 10:34 AM in reply to: *Jason Stevens

I know this is an old post, I know that, but the request is still valid. I would like for this feature to be added, as well as in with Multileader styles and Dim styles. 

 

Style based works so much better for 3D objects like 3D Polylines and Feature lines. Style based is the only way I can actually show dashed versions of these types of objects.

 

The only reason I believe people are reluctant to switch to style based, other than being used to color based, are problems like these.

 

The main problem I have is that the _Dot block used in a dot leader head always plots as color and I have to switch it to a certain style, which you'd think setting it to byblock would work, but it doesn't. Also, dragged label states plot the leaders too thick, and sometimes regular dimension lines and leader lines do the same thing.

 

Please update, please, I'm begging you.

Archie Dodge

Civil 3D 2013
Windows 7 64-bit
Xeon E5-1620 v2 @ 3.70 GHz
Nvidia Quadro K4000
32.0 GB RAM
*Expert Elite*
troma
Posts: 2,520
Registered: ‎05-21-2008
Message 10 of 10 (162 Views)

Re: Change Plot Style for a Label Component

11-22-2012 01:58 PM in reply to: ArchD

Should definately be able to put components of a label on a different layer than the main label, if we want to.  I think that would basically solve this issue for stb and ctb users.


Credit where credit is due! Give kudos or accept as solution whenever you can.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.