AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Member
shane.ororke
Posts: 4
Registered: ‎12-18-2010
Message 1 of 28 (7,096 Views)

Will Civil 3D 2014 be released for 32 bit operating systems?

7096 Views, 27 Replies
04-14-2013 07:14 PM

I note with great concern that the 32 bit version is 'Not Supported'.

 

Is it intended to be?  AutoCAD 2014 is supported on 32 bit and 64 bit operating systems.  

 

There are a number of organisations that aren't in a position to change over their hardware across the orgnaisation on the basis of Civil 3D 2014 requiring it.

*Expert Elite*
Neilw
Posts: 2,272
Registered: ‎09-04-2006
Message 2 of 28 (7,093 Views)

Re: Will Civil 3D 2014 be released for 32 bit operating systems?

04-14-2013 07:18 PM in reply to: shane.ororke

Like it or not, it's the end of the line for 32 bit C3D. You will be able to open 2014 files in 2013 32 bit. After this year, who knows?

Neil Wilson (a.k.a. neilw)
Infrastructure Suite/C3D 2013, LDT 2004, Power Civil v8i SS1
WIN 7 64 PRO
HP Pavillion h8xt, i7 2600, 12 GB
RADEON 6450, 1 GB
http://www.sec-landmgt.com
Member
shane.ororke
Posts: 4
Registered: ‎12-18-2010
Message 3 of 28 (7,085 Views)

Re: Will Civil 3D 2014 be released for 32 bit operating systems?

04-14-2013 07:39 PM in reply to: Neilw

I find it to be a bit inconsistent that Autodesk haven't treated their AutoCAD users the same way.

 

Thanks for your perspective.

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,681
Registered: ‎06-03-2011
Message 4 of 28 (7,047 Views)

Re: Will Civil 3D 2014 be released for 32 bit operating systems?

04-15-2013 02:11 AM in reply to: shane.ororke

Dear Shane,

if you have 7000 $ to buy C3D 2014, you can easily find +1000 to afford a brand new x64 pc, trust me...

*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,814
Registered: ‎08-01-2008
Message 5 of 28 (7,036 Views)

Re: Will Civil 3D 2014 be released for 32 bit operating systems?

04-15-2013 03:36 AM in reply to: shane.ororke
From what I've read and gleaned from various blogs etc, there doesn't seem to be any great advantage to using 2014.
If you are buying new then you don't have a lot of choice unless you can find an earlier version somewhere
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 240Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
*Expert Elite*
Murph
Posts: 1,993
Registered: ‎11-13-2006
Message 6 of 28 (7,030 Views)

Re: Will Civil 3D 2014 be released for 32 bit operating systems?

04-15-2013 04:30 AM in reply to: neilyj

You know what amazes me is questions like these, "Can I run the newest and lastest version on my old outdated PC" then the ones that ask "How can I install R12 on my new PC with Windows 8 and 64 bit OS".  Sort like I got a new side by side refrigerator but it doesn't fit in the kicthen so I leave it on the front porch. Or I got this new big house and yard but have no lawn mower to keep the yard looking nice.

Murph
Supportting the troops daily.
Distinguished Mentor
rl_jackson
Posts: 784
Registered: ‎01-20-2008
Message 7 of 28 (7,002 Views)

Re: Will Civil 3D 2014 be released for 32 bit operating systems?

04-15-2013 05:54 AM in reply to: Murph

L***O :smileyvery-happy:

C3D12-13
Win7x64 6gb
*Expert Elite*
rkmcswain
Posts: 3,454
Registered: ‎11-13-2006
Message 8 of 28 (6,990 Views)

Re: Will Civil 3D 2014 be released for 32 bit operating systems?

04-15-2013 07:01 AM in reply to: Murph

Murph wrote:

You know what amazes me is questions like these, "Can I run the newest and lastest version on my old outdated PC" then the ones that ask "How can I install R12 on my new PC with Windows 8 and 64 bit OS".  Sort like I got a new side by side refrigerator but it doesn't fit in the kicthen so I leave it on the front porch. Or I got this new big house and yard but have no lawn mower to keep the yard looking nice.


"I want to start a moving business, let me go out and buy a new Prius."

"Hey Toyota, why can't I haul a lot of furniture and boxes in this car?"

*Expert Elite*
troma
Posts: 2,520
Registered: ‎05-21-2008
Message 9 of 28 (6,969 Views)

Re: Will Civil 3D 2014 be released for 32 bit operating systems?

04-15-2013 07:53 AM in reply to: antoniovinci

antoniovinci wrote:

Dear Shane,

if you have 7000 $ to buy C3D 2014, you can easily find +1000 to afford a brand new x64 pc, trust me...


The issue at hand may not be $ (or € or £ as the case may be).  For example, here in my office there are some running an old survey package that won't run on 64 bit.  Of course, the solution for us is to stick with 2013 until they get new software, or maintain a couple of old machines for the survey package and update the workstation to a 64 bit machine.  I'm not saying that we shouldn't update.  (Anyone working on a 16 bit machine?)  Just saying that the attachment to 32 bit or any other configuration may not be merely material.


Credit where credit is due! Give kudos or accept as solution whenever you can.

*Expert Elite*
dgorsman
Posts: 5,416
Registered: ‎10-12-2006
Message 10 of 28 (6,957 Views)

Re: Will Civil 3D 2014 be released for 32 bit operating systems?

04-15-2013 08:22 AM in reply to: rkmcswain

I've got a water-cooled, overclocked gaming rig @ 6.2 GHz with 2GB RAM.  Why do my models keep crashing?  *chuckle*

 

In short (and its becoming a mantra for me), the end result is from the system working together - hardware, OS, software, meatware, and work process.  Making everything bleeding edge then putting in a bottleneck at one point will render the rest irrelevant.

----------------------------------
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
Adopt. Adapt. Overcome. Or be overcome.
A good question will be halfway to a good answer.


Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.