AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
*Mills, Ron
Message 1 of 8 (96 Views)

Wierd thing going on in drawing environment

96 Views, 7 Replies
10-20-2003 09:18 PM
I just finished running some volumes using Civil3D. No problems with the
volume process though seems a little slow. However, I don't know if it's
related, but my drawing is now non functional. I can choose whatever I want
in the prospector toolspace, but my drawing space is innactive. If I hit
the escape key, the crosshairs move to where my cursor is. Pointer, works,
but no crosshair. Hitting the esc key repeats the process. If I try to
save, i get the error "drawing has a command in progress. Hit enter to
cancel or [Retry]"

Any ideas?
*Putnam, Chris
Message 2 of 8 (96 Views)

Re: Wierd thing going on in drawing environment

10-21-2003 12:36 AM in reply to: *Mills, Ron
Ron,

The closest message I could find was:
Document "" has a command in progress. Retry/:

Is that the one you were getting? While a command is in progress, the
drawing is "locked" so that modeless tools (such as our toolspace) can't
interfere with what the command is doing. Likewise, toolspace needs to lock
the drawing before it can do anything (so that a command can't interfere
with it), and unlock it when finished.

1) Were you working on more than one drawing, or just one?
2) You were working on volumes when this happened -- do you have any
more specifics about what you were doing (commands, prospector menus, etc?).
In order to fix this, we need to be able to repeat the problem, so we'd
appreciate as many details as you can remember.
3) Were you able to type either of the keywords (retry/cancel), or was
keyboard input broken too?

Chris Putnam
Software Engineer
Autodesk Civil 3D Team
*Mills, Ron
Message 3 of 8 (96 Views)

Re:

10-21-2003 02:01 AM in reply to: *Mills, Ron
Chris... Basically, that is the error I was receiving. The save command
wouldn't give me that message even until I hit the escape key. As far as I
can tell, I did not have any commands running. I have 5 surfaces in this
drawing and it was the only drawing open.

Drawing activity to this point:

1. Import surface from Land Desktop project.
2. Computed 3 set of volumes (4 surfaces involved, 4 of them compared to a
"base" surface)
After the 3rd set of volume calculations is when the problem occurred and
the symptoms of the first e-mail were noticed.

Propspecor Open. Volume workspace open. Drawing units are in meters.

If you would like me to upload the drawing to customer files I can.



"Chris Putnam" wrote in message
news:ABA92ED284AC14904151EBFF82D3CBF2@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Ron,
>
> The closest message I could find was:
> Document "" has a command in progress. Retry/:
>
> Is that the one you were getting? While a command is in progress, the
> drawing is "locked" so that modeless tools (such as our toolspace) can't
> interfere with what the command is doing. Likewise, toolspace needs to
lock
> the drawing before it can do anything (so that a command can't interfere
> with it), and unlock it when finished.
>
> 1) Were you working on more than one drawing, or just one?
> 2) You were working on volumes when this happened -- do you have any
> more specifics about what you were doing (commands, prospector menus,
etc?).
> In order to fix this, we need to be able to repeat the problem, so we'd
> appreciate as many details as you can remember.
> 3) Were you able to type either of the keywords (retry/cancel), or was
> keyboard input broken too?
>
> Chris Putnam
> Software Engineer
> Autodesk Civil 3D Team
>
>
*Putnam, Chris
Message 4 of 8 (96 Views)

Re:

10-22-2003 12:44 AM in reply to: *Mills, Ron
Thanks for the extra information. Please upload the files -- it may help us
to repeat the problem.

Chris Putnam
Software Engineer
Autodesk Civil 3D Team
*S., Tim
Message 5 of 8 (96 Views)

Re:

10-22-2003 10:47 PM in reply to: *Mills, Ron
I had the same problem yesterday. Unfortunately I was just goofing around so
I don't remember exactly what action caused the problem. But, same result.
Crosshairs work, but no commands and I get the same message that a command
is active so it cannot complete whatever you are trying to do. Had to
Cntrl-Alt-Del and hit End Now to get out of the loop. Just so you know it
isn't an isolated case.
Tim

"Chris Putnam" wrote in message
news:1633E1526D3738A5FF075D5518F262AF@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Thanks for the extra information. Please upload the files -- it may help
us
> to repeat the problem.
>
> Chris Putnam
> Software Engineer
> Autodesk Civil 3D Team
>
>
*cadguy
Message 6 of 8 (96 Views)

Re:

10-23-2003 05:50 AM in reply to: *Mills, Ron
Where you using the survey package and editing a batch file?


"Tim S." wrote in message
news:smileyvery-happy:FEACF19C2714B6385B6DAE02B6B21A5@in.WebX.maYIadrTaRb...
> I had the same problem yesterday. Unfortunately I was just goofing around
so
> I don't remember exactly what action caused the problem. But, same result.
> Crosshairs work, but no commands and I get the same message that a command
> is active so it cannot complete whatever you are trying to do. Had to
> Cntrl-Alt-Del and hit End Now to get out of the loop. Just so you know it
> isn't an isolated case.
> Tim
>
> "Chris Putnam" wrote in message
> news:1633E1526D3738A5FF075D5518F262AF@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > Thanks for the extra information. Please upload the files -- it may
help
> us
> > to repeat the problem.
> >
> > Chris Putnam
> > Software Engineer
> > Autodesk Civil 3D Team
> >
> >
>
>
*S., Tim
Message 7 of 8 (96 Views)

Re:

10-23-2003 08:40 PM in reply to: *Mills, Ron
No, I haven't done that at all yet. I was going through the tutorial when it
happened, and I think I was messing around with importing and adjusting
points in the Prospector? tab. I'm not sure where I lost functionality. I'll
pay more attention next time and post what I find.
Tim
wrote in message
news:CCB5830512C1D540CCA75F3A02989E60@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Where you using the survey package and editing a batch file?
>
>
> "Tim S." wrote in message
> news:smileyvery-happy:FEACF19C2714B6385B6DAE02B6B21A5@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > I had the same problem yesterday. Unfortunately I was just goofing
around
> so
> > I don't remember exactly what action caused the problem. But, same
result.
> > Crosshairs work, but no commands and I get the same message that a
command
> > is active so it cannot complete whatever you are trying to do. Had to
> > Cntrl-Alt-Del and hit End Now to get out of the loop. Just so you know
it
> > isn't an isolated case.
> > Tim
> >
> > "Chris Putnam" wrote in message
> > news:1633E1526D3738A5FF075D5518F262AF@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > > Thanks for the extra information. Please upload the files -- it may
> help
> > us
> > > to repeat the problem.
> > >
> > > Chris Putnam
> > > Software Engineer
> > > Autodesk Civil 3D Team
> > >
> > >
> >
> >
>
>
*Putnam, Chris
Message 8 of 8 (96 Views)

Re:

11-03-2003 12:33 AM in reply to: *Mills, Ron
Thanks for the info and drawings. I've written up a defect report so that
we can look into this further.

Chris Putnam
Software Engineer
Autodesk Civil 3D Team
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.