AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎08-30-2011
Post 1 of 15

VIEWPORT TYPE

2067 Views, 14 Replies
04-16-2012 02:35 PM

Typically when setting up a viewport in paper space I can change the viewport type at the bottom of the properties dialog box. In 2013 the option is available, but it will always snap back to undefined. I'm sure it is a setting somewhere. Any help would be appreciated. Thanks,

*Expert Elite*
6,207 Posts
173 Kudos
Registered: ‎11-18-2006
Post 2 of 15

Re: VIEWPORT TYPE

04-16-2012 07:48 PM in reply to: chris.pettigrew

Interesting...  I seem to be noticing the same problem.

 

Guess I need to explore this and try to figure it out, since I'm supposed to be doing some training later this week in how to create P&P sheets...  I hope nothing is broken in C3D 2013.  (Luckily, I think we'll be using C3D 2012, and not C3D 2013...)

Sinc
*Expert Elite*
2,801 Posts
288 Kudos
Registered: ‎07-09-2003
Post 3 of 15

Re: VIEWPORT TYPE

04-17-2012 10:38 AM in reply to: Sinc

I am having the same problem.  No soliution yet.

Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
*Expert Elite*
6,207 Posts
173 Kudos
Registered: ‎11-18-2006
Post 4 of 15

Re: VIEWPORT TYPE

04-17-2012 03:38 PM in reply to: mathewk

Kind of a bad problem...

 

I wouldn't be in a hurry to jump to C3D 2013 just yet.

Sinc
*Expert Elite*
2,801 Posts
288 Kudos
Registered: ‎07-09-2003
Post 5 of 15

Re: VIEWPORT TYPE

04-17-2012 03:51 PM in reply to: Sinc

Interestingly, if you open a 2012 file with that viewport already set, it stays set.  However, you can't change it in 2013.

Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
*Expert Elite*
2,872 Posts
266 Kudos
Registered: ‎04-27-2005
Post 6 of 15

Re: VIEWPORT TYPE

04-17-2012 09:41 PM in reply to: chris.pettigrew

I've been able to duplicate the issue on my system as well.

Brian Hailey
CAD-1.com
My Blog
*Expert Elite*
2,801 Posts
288 Kudos
Registered: ‎07-09-2003
Post 7 of 15

Re: VIEWPORT TYPE

04-17-2012 10:05 PM in reply to: chris.pettigrew
I submitted a case to support but I havbe yet to hear back. A fairly serious problem if you're setting up a layout for use with the section and plan production tools.
Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
Valued Mentor
778 Posts
67 Kudos
Registered: ‎05-05-2008
Post 8 of 15

Re: VIEWPORT TYPE

04-18-2012 08:50 AM in reply to: chris.pettigrew

I just tried this also and get the same problem.

 

I think this has been the worst release since r13.

IDSP 2015
Windows 8.1 Pro 64-bit
8GB RAM
*Expert Elite*
6,207 Posts
173 Kudos
Registered: ‎11-18-2006
Post 9 of 15

Re: VIEWPORT TYPE

04-19-2012 12:17 AM in reply to: engrtech

Remember the initial release of 2007...?  :smileywink:

Sinc
*Expert Elite*
2,801 Posts
288 Kudos
Registered: ‎07-09-2003
Post 10 of 15

Re: VIEWPORT TYPE

04-19-2012 07:27 AM in reply to: chris.pettigrew
Found a workaround for this. There is a new property preview sysvar PROPERTYPREVIEW. Turn it off.
Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!